Rondje langs de banen

Vandaag gaan we een rondje langs de squashbanen. Momenteel vinden er twee grote toernooien plaats. In London wordt de Canary Wharf gespeeld voor de mannen en voor de vrouwen vindt deze week de Black Ball Squash Open 2019 plaats. Beide toernooien zijn PSA Gold, wat betekent dat veel toppers van de partij zijn. 

Te beginnen bij de Canary Wharf, waarbij bijna iedereen aanwezig is. Alleen de kersverse wereldkampioen Ali Farag (PSA-1) en Karim Abdel Gawad (PSA-4) uit de top 5 afwezig is. Hierdoor is Mohamed Elshorbagy (PSA-2) als eerste geplaatst. Hij speelt vandaag tegen Declan James (PSA-20) in de kwartfinale. De andere kwartfinale gaat tussen Tarek Momen (PSA-3) en Ryan Cuskelly (PSA-22). Mochten beide Egyptenaren winnen treffen zij elkaar in de halve finale. 

Aan de onderkant van het schema is er al vroeg voor een stunt gezorgt, zo schakelde Mathieu Castegnet (PSA-26) de nummer twee geplaatste Duitser Simon Rösner (PSA-5) uit. Hierdoor speelt de Fransman in de kwartfinale tegen de als nummer 7 geplaatste Fares Dessouky (PSA-67). In de andere kwartfinale neemt de nummer 4 geplaatst Paul Coll (PSA-7) het op tegen Joel Makin (PSA-18). Op papier een uitgelezen kans voor Coll om een nieuwe finaleplaats te behalen na de uitschakeling van Rösner. 

Ook bij de dames wordt er een groot toernooi gespeeld. In Cairo vindt de Womens Black Ball Squash Open 2019 plaats. Ook hier een paar grote verrassingen in het schema. Zo wist de Egyptische Hania El Hamammy (PSA-15) van de nummer drie geplaatste landgenoot Nour El Tayeb (PSA-3) te winnen. Hierdoor speelt El Hamammy haar kwartfinale tegen Nouran Gohar (PSA-8). In de andere kwartfinale staat de nummer één geplaatste Raneem El Welily (PSA-1) tegenover Laura Massaro (PSA-7). De winnaars zullen het tegen elkaar opnemen in de halve finales. 

Aan de onderkant van het schema spelen de wereldkampioene Nour El Sherbini (PSA-2) en Camille Serme (PSA-4) tegen elkaar. De andere wedstrijd zal gaan tussen Joshua Chinnapa (PSA-16), die verrassend won van Sarah-Jane Perry (PSA-6), en Joelle King (PSA-5). 

Wil jij het volledige schema zien en alle uitslagen? Bekijk nu die van de Canary Wharf hier, en het schema van de Womens Black Ball Open hier. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?