Schweertman meldt zich af voor EKSchweertman meldt zich af voor EK

Nederlands kampioen Piëdro Schweertman heeft Squash Bond Nederland (SBN) te kennen gegeven dat hij niet beschikbaar is voor het EK Squash voor landenteams dat van woensdag 1 mei tot en met zaterdag 4 mei 2019 plaatsvindt in het Engelse Birmingham.

De 35-jarige squasher wil met zijn beslissing ruimte maken voor de nieuwe generatie nu het Nederlandse herenteam voor het derde opeenvolgende jaar uitkomt in de Tweede Divisie tijdens de Europese titelstrijd.

“De squashbond heeft vorig jaar ingezet op verjonging en ik denk dat de tijd nu rijp is dat de nieuwe generatie het stokje volledig overneemt. Het opdoen van ervaring is belangrijk om de ontwikkeling van de jonge spelers te versnellen en bovendien noodzakelijk zodat Nederland op termijn weer terug kan keren naar het hoogste niveau”, aldus de speler van eredivisionist Victoria Rotterdam.

Door de afmelding van Schweertman, die sinds een klein jaar in Polen woonachtig is, bestaat de Oranje-kern tijdens het EK uit playing-captain Sebastiaan Weenink, de 20-jarige Thijs Roukens (PSA-265), de 24-jarige Roshan Bharos (PSA-206), de 26-jarige Marc ter Sluis (PSA-239) en de 21-jarige Tess Jutte (PSA-249).

Voor de laatste plek in de EK-ploeg komen de jeugdspelers Henrico van der Vegt en Luke Stauffer (beiden 18 jaar) in aanmerking. Zij spelen later deze maand een Play-Off om een plek in de squashselectie voor het Europese kampioenschap in Engeland te bemachtigen.

Bij de dames vertegenwoordigen Milou van der Heijden (PSA-29), Tessa ter Sluis (PSA-91), Fleur Maas (PSA-184) en playing-coach Natalie Grinham de Nederlandse driekleur. De Oranjesquashsters komen tijdens het EK wel uit in de hoogste divisie en bereikten in de laatste drie edities telkenmale de halve finale.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?