Roukens en BharosRoukens en Bharos strijden om DPD Open wildcard

Thijs Roukens (PSA-265) en Roshan Bharos (PSA-206) strijden zondag 31 maart om 13:00 uur in Den Haag in een onderling duel om de wildcard voor de DPD Open Squash 2019.

De winnaar van de tweestrijd, die plaatsvindt gedurende het TMG DPD Junior Squash Series toernooi bij Houtrust Squash, mag het op dinsdag 9 april in de openingsronde van het Nederlandse PSA World Tour Gold evenement op de glazen baan opnemen tegen Joel Makin (PSA-18) uit Wales.

Voor beide squashers staat er komende zondag veel op het spel. Deelname aan de DPD Open levert minimaal 160 punten op voor de wereldranglijst en zorgt er voor dat de winnaar een flinke sprong maakt op de PSA World Ranking. Naar verwachting komt één van de jonge Nederlanders daardoor op de ranking van mei 2019 in (de buurt van) de mondiale top-150. Ook is een eerste ronde plaats tijdens de DPD Open goed voor een cheque van vijftienhonderd euro.

Een duidelijke favoriet voor de zege tijdens de DPD Open Wildcard Challenge is niet aan te merken. De 20-jarige Roukens won tijdens het NK Squash in de strijd om het brons het laatste onderlinge duel, maar de vier jaar oudere Bharos klopte zijn landgenoot slechts twee maanden eerder tijdens een PSA-toernooi in Berlijn.

De DPD Open vindt van 9 tot en met 14 april 2019 plaats op een glazen baan in het nieuwe hoofdkantoor van DPD Nederland in Oirschot (adres: Westfields 1410) en bij Squashtime in Eindhoven (adres: Vijfkamplaan 22). Bij de dames doet de gehele top-10 mee aan het op één na grootste squashtoernooi in Europa waar een totale prijzenpot van $212,000 te verdelen is. Bij de mannen hebben acht top-tien spelers zich ingeschreven. Onder meer wereldkampioenen Ali Farag en Nour El Sherbini zijn volgende maand dan ook present in Nederland.

Milou van der Heijden (PSA-29) en Tessa ter Sluis (PSA-91) zorgen tijdens de DPD Open in het damestoernooi voor de Nederlandse inbreng. Nationaal kampioene Van der Heijden, die aan de hand van haar ranking rechtstreeks is toegelaten, speelt dinsdag 9 april om 20:00 uur op de ASB Glass Court tegen Millie Tomlinson (PSA-22) uit Engeland. Ter Sluis stuit eerder op de dag (om 14:00 uur) op de Egyptische Yathreb Adel (PSA-17).

Kaarten voor de DPD Open Squash, dat wordt georganiseerd door de PSA, Squash Bond Nederland en TMG Squash, zijn te koop via Ticketmaster. Alle ontwikkelingen rondom het evenement zijn te volgen via dpdopensquash.com en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?