Programma DPD Open SquashProgramma DPD Open Squash

Van dinsdag 9 april tot en met zondag 14 april 2019 vindt in Oirschot en Eindhoven de DPD Open Squash 2019 plaats. Het op één na grootste squashtoernooi in Europa kent een prijzenpot van $212.000 hetgeen evenredig verdeeld zal worden over het dames- en herentoernooi.

De nummers één van de wereld, Raneem El Welily en Ali Farag, voeren een ijzersterk deelnemersveld aan tijdens het PSA World Tour Gold evenement waaraan 24 vrouwen en 24 mannen mee (mogen) doen. In het damestoernooi heeft de volledige top-10 zich ingeschreven voor de DPD Open, bij de mannen wordt Farag vergezeld door zeven andere spelers uit de mondiale top-10.

De DPD Open wordt gespeeld bij Squashtime Eindhoven (8 wedstrijden uit de eerste ronde) en in het nieuwe hoofdkantoor van de titelsponsor DPD Nederland (de overige 38 wedstrijden) in Oirschot. Ter opluistering van de opening van het pand van DPD Nederland zal in het sorteercentrum van de toonaangevende express- en pakketdienstverlener een ASB Glass Show Court met tribunecapaciteit voor 630 toeschouwers worden neergezet. Tevens zal een promodorp, inclusief horecagelegenheid en retail stands, worden gecreëerd voor de toeschouwers van het topevenement.

De loting (heren | dames) voor de DPD Open is inmiddels bekend. Ook het speelschema is beschikbaar. De acht hoogst geplaatste spelers bij de mannen en de vrouwen hebben een bye in de eerste ronde en komen daardoor pas op woensdag 10 april of donderdag 11 april voor het eerst in actie. Onder meer Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis beginnen wel op dinsdag 9 april. Zij spelen dan op de glazen baan in het hoofdkantoor van DPD Nederland tegen respectievelijk Millie Tomlinson (om 20:00 uur) en Yathreb Adel (om 14:00 uur).

Dinsdag 9 april - DPD Hub
12:00   Tesni Evans (WAL) v Nele Gilis (BEL)
12:45   Mathieu Castagnet (FRA) v Mazen Hesham (EGY)
14:00[WC] Tessa ter Sluis (NED) v Yathreb Adel (EGY)
14:45   Raphael Kandra (GER) v George Parker (ENG)
18:00   Nicol David (MAS) v Rowan Elaraby (EGY)
18:45   Cameron Pilley (AUS) v James Willstrop (ENG)
20:00Milou van der Heijden (NED) v Millie Tomlinson (ENG)
20:45[Wildcard] v Joel Makin (WAL)

NB. Thijs Roukens en Roshan Bharos strijden op zondag 31 maart om de felbegeerde wildcard in het herentoernooi.

Dinsdag 9 april - Squashtime
12:00   Rachael Grinham (AUS) v Olivia Blatchford Clyne (USA)
12:45   Mostafa Asal (EGY) v Declan James (ENG)
14:00   Emily Whitlock (ENG) v Hollie Naughton (CAN)
14:45   Borja Golan (ESP) v Gregoire Marche (FRA)
18:00   Coline Aumard (FRA) v Alison Waters (ENG)
18:45   Daryl Selby (ENG) v Lucas Serme (FRA)
20:00   Amanda Sobhy (USA) v Mariam Metwally (EGY)
20:45   Tom Richards (ENG) v Chris Simpson (ENG)

Woensdag 10 april
Op woensdag 10 april vinden twee sessies van vier wedstrijden plaats in het hoofdkantoor van DPD Nederland. In de middagsessie die om 12:00 uur van start gaat komen o.a. Sarah-Jane Perry (PSA-6), Mohamed Abouelghar (PSA-9), Simon Rosner (PSA-5) en Nour El Tayeb (PSA-3) in actie. De Nieuw-Zeelandse Joelle King (PSA-5), wereldkampioen Ali Farag (PSA-1), Raneem El Welily (PSA-1) en Miguel Angel Rodriguez (PSA-6) beginnen in de avondsessie (start om 18:00 uur) aan de DPD Open. Mocht Milou van der Heijden haar openingsduel winnen van Millie Tomlinson, dan speelt ze deze dag om 20:00 uur tegen de nummer één van de wereld Raneem El Welily.

Donderdag 11 april
De eerste sessie op donderdag 11 april begint al om 11:00 uur op de glazen squashbaan in de DPD Hub in Oirschot. Camille Serme (PSA-4) trapt de dag af, gevolgd door Laura Massaro (PSA-7) en Karim Abdel Gawad (PSA-4). Om 17:00 uur staat vervolgens de avondsessie gepland waarin onder meer Paul Coll (PSA-7), wereldkampioene Nour El Sherbini (PSA-2), Mohamed ElShorbagy (PSA-2), Nouran Gohar (PSA-8) en Marwan ElShorbagy (PSA-10) voor het eerst hun opwachting maken tijdens de DPD Open.

Finaleweekend
De acht kwartfinales van de DPD Open worden op vrijdag 12 april gespeeld op de ASB Glass Court. De spelers die op woensdag in actie zijn gekomen spelen vanaf 12:00 uur in de middagsessie en de winnaars van de wedstrijden op donderdag spelen in de avondsessie (start: 18:00 uur). De vier halve finales beginnen zaterdag 13 april om 15:00 uur, terwijl de finales zondag 14 april om 15:00 uur (dames) en 16:00 uur (heren) gepland staan.

Toegangskaarten
De acht wedstrijden die op dinsdag 9 april plaatsvinden bij Squashtime (adres: Vijfkamplaan 22 te Eindhoven) zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Voor alle wedstrijden die gespeeld worden in het pand van DPD Nederland (adres: Westfields 1410 te Oirschot) is een toegangsbewijs benodigd. Deze zijn te koop via Ticketmaster en kosten tussen de €17,50 en €50,00 per sessie. De animo voor de DPD Open is groot. Vooral voor de halve finales zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestel kaarten

Meer informatie
Alle ontwikkelingen rondom de DPD Open Squash 2019 zijn te volgen op de toernooisite, www.squash.nl, www.squashlife.nl, www.psaworldtour.com en de social media kanalen van het evenement en de PSA. Alle wedstrijden zijn ook live te volgen via Eurosport Player.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?