Van der Heijden zakt op PSA World RankingVan der Heijden zakt op PSA World Ranking

Milou van der Heijden (PSA-31) is een paar plekken gezakt op de PSA World Ranking. Nederlands beste speelster stond vorige maand op haar hoogste positie ooit (28e), maar verloor nu weer een paar plekken.

Voor de rest gebeurde er bij de vrouwen niet veel. De top-6 bleef op dezelfde plek staan met Raneem El Welily (PSA-1) op de hoogste plek, al komt Nour El Sherbini (PSA-2) wel iets dichterbij. Nog net in de top-10 wisselde Nouran Gohar (PSA-7) en Laura Massaro (PSA-8) van plek.
Tessa ter Sluis (PSA-87) steeg wel weer een paar plekken en komt in de buurt van hoogste notering ooit (81e). Ook Sanne Veldkamp (PSA-103) steeg. Zij sprong van plek 119 naar de 103e plek en behoort bijna tot de 100 beste speelsters ter wereld.

Bij de heren waren er wel wat verschuivingen aan de top. Eredivisie spelers Simon Rösner (PSA-4) en Paul Coll (PSA-5) stegen ten opzichte van Karim Abdel Gawad (PSA-6). Voor Coll is het zijn hoogste plek ooit, Rösner stond een paar maanden geleden al eens 3e. Verder is Saurav Ghosal (PSA-10) nieuw in de top-10. Hij profiteert optimaal van het wegzakken van Marwan Elshorbagy (PSA-11) en Gregory Gaultier (PSA-13).
Ook eredivisie toppers Joel Makin (PSA-15) en Declan James (PSA-17) blijven maar stijgen op de PSA World Ranking.

Vanuit Nederlands perspectief kijken we eerst naar Roshan Bharos (PSA-234). Hij staat nu nog 234e, maar won gisteren de wildcard voor de DPD Open. Volgende maand kunnen we hem op zeker in de top-200 verwachten. Tess Jutte (PSA-257), Rene Mijs (PSA-261) en Thijs Roukens (PSA-264) en Marc ter Sluis (PSA-266) staan verder allemaal kort bij elkaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?