In the Spotlight Eric DietzIn the Spotlight: Eric Dietz

Van dinsdag 9 april tot en met zondag 14 april 2019 vindt in het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van DPD Nederland (adres: Westfields 1410 te Oirschot) een PSA World Tour Gold evenement plaats met deelname van de absolute wereldtop. Maar liefst achttien top-10 spelers (8 heren, 10 vrouwen) geven acte de presence tijdens de DPD Open Squash 2019.

Eric Dietz, de CEO van DPD Nederland, is samen met Tom Lucas de drijvende kracht achter het nieuwe topevenement in ons land. Daarnaast ondersteunt DPD ook in de breedte de Nederlandse squashsport.

1. Squash past als sport perfect bij DPD.
“Absoluut, het gaat bij squash vooral om goed gepositioneerd te staan en continu proactief te spelen. Verder is het een zeer explosieve maar tegelijk ook intelligente sport. Als squasher moet je doorlopend alert reageren en snelle keuzes maken. De foute keuzes worden vaak direct afgestraft. Allemaal kenmerken die je binnen DPD in Europa ook tegenkomt.”

2. Ik sta wekelijks met veel plezier op de squashbaan.
“Als recreatieve speler, met ondergemiddeld talent, heb ik in ieder geval een sport gevonden die ik heel graag doe en waar ik veel plezier uithaal. Zowel bij onze teamtrainingen als bij mijn lessen, of in de competitie. Hoewel ik daar wel eens met de pest in mijn lijf loop als ik weer een keer heb verloren.”

3. De DPD Open is een prachtig evenement om de opening van ons nieuwe hoofdkantoor op te luisteren.
“Ik denk dat de opzet wereldwijd uniek te noemen is. Waar wordt een echt wereldwijd sterk toernooi gespeeld in een grote industriële omgeving die net geopend is en gewoon gedurende het toernooi in bedrijf is. Twee jaar geleden een gekke gedachte die we samen met Tom Lucas en Tommy Berden omgetoverd hebben in de realiteit. Nu hopen dat alles uitpakt zoals we het hebben voorzien.”

4. Ik ben blij met de deelname van Ali Farag aan de DPD Open.
“Wellicht dat ik nog een oefenpartij met Ali Farag kan spelen, maar zonder gekheid dit soort grote spelers in Nederland te mogen zien spelen is echt bijzonder. Ik denk dat we daar niet alleen bij DPD blij mee zijn, maar dat ik ook namens alle squash- en misschien zelfs wel sportliefhebbers spreek.”

5. Ik zit in de week van 9 t/m 14 april vooraan tijdens de DPD Open.
“Ik ben zeker de gehele week aanwezig en zal soms vooraan zitten, maar ben tegelijkertijd ook druk bezig zijn met de net in productie genomen sorteerfabriek waar dit DPD Open toernooi plaatsvindt. Ook hebben we onze klanten uitgenodigd voor dit toernooi en om deze fabriek te zien. Met andere woorden: ik ben er alle dagen en zal balanceren tussen sport (squashliefhebber), toeschouwer, gastheer voor onze klanten en directeur van DPD Nederland. Die een nieuwe belangrijke fabriek met zijn team operationeel moeten krijgen. Het wordt sowieso een enerverende week!”

Met een totale prijzenpot van $212.000, evenredig verdeeld over de mannen- en damesdivisie, is de DPD Open Squash in 2019 het op één na grootste squashtoernooi in Europa. Vrijwel alle wereldtoppers, waaronder Ali Farag, Raneem El Welily, Mohamed ElShorbagy, Nour El Sherbini, Paul Coll, Nour El Tayeb, Karim Abdel Gawad, Camille Serme en Milou van der Heijden, zijn daardoor van dinsdag 9 tot en met zondag 14 april aanwezig in Nederland.

De eerste ronde partijen worden op dinsdag 9 april gespeeld bij Squashtime (adres: Vijfkamplaan 22 te Eindhoven) en in het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van DPD Nederland (adres: Westfields 1410 te Oirschot). Vanaf 10 april worden alle wedstrijden gespeeld op de ASB Glass Show Court die in het pand van DPD wordt opgebouwd.

De wedstrijden bij Squashtime zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Voor alle partijen die in het pand van DPD Nederland plaatsvinden is een toegangsbewijs benodigd. Deze zijn te koop via Ticketmaster en kosten tussen de €17,50 en €50,00. Alle ontwikkelingen rondom het evenement zijn te volgen via dpdopensquash.com en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?