DPD Open Squash dinsdag van startDPD Open Squash dinsdag van start

Dinsdag 9 april om 12.00 uur gaat de DPD Open Squash 2019 van start in Eindhoven en Oirschot. Aan het PSA World Tour Gold evenement, dat tot en met zondag 14 april duurt, doet vrijwel de gehele wereldtop mee waaronder de Egyptenaren Ali Farag (PSA-1), Raneem El Welily (PSA-1), Mohamed ElShorbagy (PSA-2) en Nour El Sherbini (PSA-2).

Milou van der Heijden (PSA-31), Tessa ter Sluis (PSA-87) en Roshan Bharos (PSA-235) zorgen voor de Nederlandse inbreng tijdens het op één na grootste squashtoernooi in Europa waar een prijzenpot van $212.000 te verdelen is. De Nederlandse squash(st)ers komen alle drie op de openingsdag in actie op de volledig glazen ASB Glass Squash Court die speciaal voor het evenement is opgebouwd in het gloednieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van DPD Nederland in Oirschot (adres: Westfields 1410).

Ter Sluis is de eerste Nederlandse die dinsdag aantreedt tijdens de DPD Open. Om 14:00 uur neemt zij het op tegen de Egyptische Yathreb Adel (PSA-18). Later op de dag treft Van der Heijden, de hoogst gerankte landgenote op de PSA World Ranking, de Engelse Millie Tomlinson (PSA-22). Bharos tenslotte speelt om 20:45 uur tegen Joel Makin (PSA-15) uit Wales.

De top-8 van de plaatsingslijst bij de mannen en vrouwen heeft een bye in de eerste ronde en begint pas woensdag of donderdag aan de DPD Open. De lotingen voor de heren en de dames zijn te vinden op de website van de Professional Squash Association (PSA). Het speelschema per dag staat op de officiële toernooiwebsite.

De acht wedstrijden uit de openingsronde die op dinsdag 9 april plaatsvinden bij Squashtime (adres: Vijfkamplaan 22 te Eindhoven) zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Voor alle wedstrijden die gespeeld worden in het pand van DPD Nederland is een toegangsbewijs benodigd. Deze zijn te koop via Ticketmaster.

Alle ontwikkelingen rondom het evenement zijn te volgen via DPDOpenSquash.com en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.

Speelschema dinsdag 9 april - DPD Hub (Westfields 1410 - Oirschot)

12:00 Tesni Evans (WAL) v Nele Gilis (BEL)
12:45 Mathieu Castagnet (FRA) v Mazen Hesham (EGY)
14:00 [WC] Tessa ter Sluis (NED) v Yathreb Adel (EGY)
14:45 Raphael Kandra (GER) v George Parker (ENG)
18:00 Nicol David (MAS) v Rowan Elaraby (EGY)
18:45 Cameron Pilley (AUS) v James Willstrop (ENG)
20:00 Milou van der Heijden (NED) v Millie Tomlinson (ENG)
20:45 [WC] Roshan Bharos (NED) v Joel Makin (WAL)

Speelschema dinsdag 9 april - Squashtime (Vijfkamplaan 22 - Eindhoven)

12:00 Rachael Grinham (AUS) v Olivia Blatchford Clyne (USA)
12:45 Mostafa Asal (EGY) v Declan James (ENG)
14:00 Emily Whitlock (ENG) v Hollie Naughton (CAN)
14:45 Borja Golan (ESP) v Gregoire Marche (FRA)
18:00 Coline Aumard (FRA) v Mariam Metwally (EGY)
18:45 Daryl Selby (ENG) v Lucas Serme (FRA)
20:00 Amanda Sobhy (USA) v Danielle Letourneau (CAN)
20:45 Tom Richards (ENG) v Chris Simpson (ENG)

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?