Nederlands team <19 maakt plaatsing waar 

Het Nederlands team onder 19 jaar heeft bij het EK Teams <19 in Praag hun plaatsing waar gemaakt. Het EK Team bestaande uit Gabi Fritsche, Fleur Maas, Henrico vd Vegt, Tjeu Dubbeldam en Luke Stauffer behaalde een knappe negende plek. 

De ploeg onder leiding van Sjef van der Heijden begonnen in de poule waarin zij zoals verwacht de derde plek behaalde die toegang gaf tot de plekken negen tot en met zestien. Hierin troffen zij eerst Denemarken. Deze partij werd met 2-1 gewonnen, ook de wedstrijd tegen Duitsland eindigde in 2-1 winst. Hierdoor speelde het team voor plek negen of tien. De Nederlanders die vooraf als tiende geplaatst waren hadden de plaatsing waar gemaakt en begonnen zonder druk aan de wedstrijd tegen Zweden. In de poule won Nederland nog van Zweden die knap zover gekomen was. Tjeu Dubbeldam zette de Nederlanders op de goede weg door zijn partij te winnen met 3-2. Hierdoor was één extra winst pot genoeg voor het team. Henrico vd Vegt maakte het klusje af door ook te winnen. Hierdoor behaalde Nederland een goede negende plek. 

De Nederlandse teams onder 15 en 17 strijden vanaf 9 mei om de medailles. Dit EK Teams vindt plaats in Eindhoven. Wil jij alle uitslagen van het EK <19 bekijken? Kijk dan snel hier. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?