EK Teams 2019 van start

Het EK voor landenteams 2019 is van start gegaan in Birmingham. Nederland is bij de dames vertegenwoordigd in de eerste divisie en bij de mannen in de tweede divisie. De dames zullen op jacht gaan naar een medaille en bij de mannen is handhaving belangrijk. 

De dames bestaande uit Milou van der Heijden, Natalie Grinham, Tessa ter Sluis en Fleur Maas zijn als vierde geplaatst, maar maken op een medaille. Engeland (1), Frankrijk (2) en België (3) staan hoger geplaatst dan Nederland. Vanmorgen zijn de leeuwinnen goed begonnen aan het toernooi door nummer 5 geplaatste Wales te verslaan met 2-1. De volgende wedstrijd is tegen Schotland. 

Bij de mannen ligt de focus op het handhaven in de tweede divisie. Het "vernieuwde" team met veel jonkies spelen met onder andere: Sebastiaan Weenink, Roshan Bharos, Thijs Roukens, Marc ter Sluis, Tess Jutte en Henrico vd Vegt. De Nederlandse mannen staan achtste geplaatst en zitten in de poule met Denemarken (1) en Portugal (9). Einde middag spelen zij hun eerste wedstrijd tegen Portugal. 

Wil jij het toernooi live volgen en alle uitslagen bekijken? Klik dan hier. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?