Veel verrassingen op EK voor landenteams

Afgelopen week vond het EK voor landenteams plaats in Birmingham. Nederland was vertegenwoordigd bij de vrouwen en bij de mannen. De vrouwen speelde mee in de eerste divisie en waren als vierde geplaatst. De mannen speelde mee in de tweede divisie en waren achtste geplaatst. 

De vrouwen begonnen in de poule bij Engeland, Wales en Schotland. Van Wales werd de eerste wedstrijd gewonnen, maar de tweede poule wedstrijd tegen Schotland ging net aan verloren. Ook tegen Engeland wisten de dames niet te stunten. Hierdoor werd er verrassend niet voor het podium gespeeld, maar tegen degradatie. Hierin wisten de oranje leeuwinnen orde op zake te stellen en werden uiteindelijk vijfde. Hierdoor spelen zij volgend jaar weer in de eerste divisie. 

Bij de mannen verliep de poule zoals verwacht. Winst op Portugal en een verlieswedstrijd tegen Denemarken bracht het team een top acht notering op en geen degradatie. Hierdoor kon het team met een gerust hart het toernooi uitspelen, aangezien ook promotie er niet inzat tegen de sterkere teams. De eerste wedstrijd in de knock-out fase verloor Nederland met 4-0 van Tsjechië, die uiteindelijk eerste werden. De tweede wedstrijd werd 2-2 in wedstrijden, maar ging toch verloren door het onderling aantal gewonnen games. Hierdoor werd er gestreden voor plek 7/8. Hierin speelde de oranje mannen tegen Italië. Ook deze pot werd 2-2, maar werd toch gewonnen. Voor de mannen een knappe 7de plek. 

De titels in de eerste divisie gingen verrassend naar Frankrijk bij de vrouwen, die titelverdedigster Engeland versloeg met 2-1. Tweede werd Engeland en het brons ging naar de Belgische dames. Bij de mannen was er ook een verrassing. Spanje won in de halve finale van titelverdedigers Frankrijk en bereikte voor het eerst in de historie de finale. Ook in de finale speelde het jonge team uitermate sterk, maar legde het uiteindelijk toch af tegen het ervaren Engeland. Het brons ging knap naar Schotland. 

Bekijk hier alle uitslagen van het EK 2019. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?