Ongekend spannend in DPD SBN EredivisieOngekend spannend in DPD SBN Eredivisie

Het is ongekend spannend in de DPD SBN Heren Eredivisie. Volgende week is de laatste speelronde, waar nog 5 teams vol aan de bak moeten. Victoria Squash Rotterdam en CS Drachten / Froconsur gaan uitmaken wie er landskampioen wordt, terwijl Labee Group / Squash Ridderkerk, SquashCity en LetmedoIT/Squash Utrecht nog de nodige punten nodig hebben om niet te degraderen.

Victoria deed gisteren op bezoek bij Squash Ridderkerk wat ze moesten doen: de 12 punten binnenhalen. Joel Makin (PSA-12) liet zien een geweldige stap te hebben gemaakt dit seizoen en was te sterk voor Mathieu Castagnet (PSA-28) (9-11, 4-11, 5-11). Voorafgaand had Joeri Hapers (PSA-134) al het goede voorbeeld gegeven door van Rene Mijs te winnen (4-11, 7-11, 11-9, 9-11).
Als laatste pakte Piedro Schweertman ook nog de bonuspunten die zo belangrijk zijn in de strijd om de titel. Hij had het lastig met Dylan Bennet maar won wel (6-11, 12-10, 9-11, 6-11).
Squash Ridderkerk pakte net te weinig punten om volgende echt met een lekker gevoel af te reizen naar Hoofddorp voor hun laatste wedstrijd. Al lijkt de 4 punten voorsprong op Squash Utrecht wel voldoende te gaan zijn.

Ook CS Drachten pakte gisteren de volle buit. Op bezoek bij DKTP-IT/Max werd overtuigend gewonnen door de mannen van Sipke Wiersma. Roel Zwagerman wist zijn overwinning van vorige week geen vervolg te geven tegen Thijs Roukens (5-11, 3-11, 7-11), waarna ook Jens Schoor het onderspit moest delven. De Duitser pakte nog knap een game tegen Ben Coleman (PSA-50), maar kon niet voorkomen dat Drachten al snel de overwinning binnen had (11-5, 9-11, 3-11, 4-11).
Als laatste won ook Mahesh Mangaonkar (PSA-61) van Roberto Kalshoven (2-11, 6-11, 6-11).

In de middenmoot spelen Coulisse/Twente en 'MeerSquash eigenlijk nergens meer voor en dat was te zien. Hessel Reekers en Tom Schreurs maakten er nog een leuke pot van die in het voordeel uitviel van de 18-jarige Schreurs (11-4, 8-11, 8-11, 11-5, 9-11). Met Lucas Wirths als kopman kreeg het thuispubliek niet de gewenste wedstrijd waar ze misschien op hadden gehoopt. Hij was ook niet opgewassen tegen Paul Coll (PSA-6).
Als laatste speelden Bastiaan Meulenbelt en Bart Ravelli niet voor het eerst tegen elkaar. Ook deze wedstrijd ging naar de bezoekers (8-11, 11-4, 9-11, 9-11).

De leukste wedstrijd van de avond werd gespeeld in Utrecht. In de strijd tegen degradatie speelden zowel de thuisploeg als SquashCity op volle kracht. Francisco Obregon won verrassend snel van Roshan Bharos (PSA-149) (11-6, 11-7, 12-10), wat voor de bezoekers een zure was. Met Mohamed Abouelghar (PSA-9) op één leek de wedstrijd binnen voor de nummer 8 van de DPD SBN Eredivisie. Nathan Lake (PSA-50) verkeerde echter weer in bloedvorm en kon lang, heel lang, meekomen met de Egyptenaar. Pas in de vijfde game haalde de nummer 9 van de wereld de wedstrijd binnen (12-10, 7-11, 13-11, 11-13, 11-3).
Sebastiaan Weenink kon zijn voorbeeld daarna niet volgen. Hij verloor in straight games van de Spanjaard Bernat Jaume (PSA-85) (5-11, 8-11, 5-11).

Volgende week eindigt het seizoen 2018-2019 in de DPD SBN Eredivisie. De belangrijkste wedstrijd van de avond: LetmedoIT Squash Utrecht - Victoria. Beide hebben nog alles te winnen of te verliezen.

Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema van de DPD SBN Heren Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?