Voorbeschouwing 14 DPD Heren Squash Eredivisie 18-19

De DPD SBN Heren Eredivisie loopt bijna op zijn einde. Morgen staat de 14e speelronde op het programma en dat is tevens de laatste. Pakt Victoria Squash Rotterdam de landstitel of kan CS Drachten / Froconsur nog langszij komen om hun eerste titel te pakken? En wie gaat er de DPD SBN Eredivisie verlaten?

Met 120 punten uit 13 wedstrijden staat Victoria Squash Rotterdam bovenaan de ranglijst. Zij hebben met ingang van de laatste speelronde een voorsprong van 5 punten op CS Drachten / Froconsur. Bij twee winstpartijen in hun eigen wedstrijd Rotterdam kampioen. Toch wordt het niet eenvoudig aangezien het team aantreed tegen degradatie kandidaat LetmedoIT Squash Utrecht die ook alle punten goed kan gebruiken. Het thuispubliek kan drie mooie wedstrijden verwachten met op één Joel Makin (PSA-12) tegen Mohamed Abouelghar (PSA-9). De avond zal geopend worden door de nummers drie Joeri Hapers (PSA-134) tegen Tom Hoevenaars. Als laatste gaan Borja Golan (PSA-37) en Sebastiaan Weenink de baan op. Beide teams spelen sterk mogelijk om de titel binnen te halen en om nog een jaar Eredivisie te spelen.

De huidige nummer 2 CS Drachten / Froconsur heeft het niet in eigen handen, maar gaan wel voor de 12 punten om de Rotterdammers onder druk te zetten. Met op één Tom Richards (PSA-22), op twee Ben Coleman (PSA-50) en op drie Thijs Roukens zijn ze op papier sterker dan tegenstander Coulisse/ Twente die met op één de Duitser Lukas Wirths spelen, op twee met Bastiaan Meulenbelt en als laatste speler Hessel Reekers.

Naast dat er gestreden word voor de titel gaat het ook nog om degradatie. LetmedoIT Squash Utrecht staat onderaan, maar heeft maar 1 punt minder dan Squash City die thuis aantreden tegen DKTP.it MAX Beverwijk. MAX staat derde en is uitgespeeld in de competitie. Hierdoor gaat Stan Al zijn debuut maken in de DPD SBN Eredivisie. Op twee zal Roberto Kalshoven spelen en op drie Engelsman Josh Masters (PSA-55). Squash City uit Amsterdam speelt met Nick Kuys, Roshan Bharos en Bernat Jaume (PSA-85). Op papier gezien moet dit genoeg zijn voor de Amsterdammers om nog een jaar Eredivisie te spelen.

De laatste wedstrijd gaat tussen 'MeerSquash uit Hoofddorp en de nummer zes Labee Group/ Squash Ridderkerk. Mochten Squash City en Squash Utrecht veel punten binnen halen heeft Squash Ridderkerk nog een kans om te degraderen. Met maar 4 punten voor op de nummer laatst gaan zij de laatste speeldag in. Ook bij hun opstelling is te zien dat het nog ergens omgaat. Op één spelen zij met Mathieu Castagnet (PSA-28), op twee Carlos Cornes (PSA-78) en op drie Rene Mijs. 'MeerSquash speelt met de bekende opstelling bestaande uit Paul Coll (PSA-6), Bart Ravelli en Tom Schreurs. Op papier zou het voor Ridderkerk genoeg moeten zijn om volgend jaar weer van de partij te zijn in de Eredivisie.

Bekijk hier het gehele speelschema en alle resultaten uit de vorige speelrondes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?