Serme stijgt naar derde plek PSA World RankingSerme stijgt naar derde plek PSA World Ranking

Camille Serme (PSA-3) is gestegen naar de derde plek op de PSA World Ranking. Voor de uit Frankrijk afkomstige Serme is het voor de eerste keer sinds januari 2018 dat ze weer tot de beste 3 spelers ter wereld behoort. 

Bij de vrouwen blijven Raneem El Welily (PSA-1) en Nour El Sherbini (PSA-2) de lijst aanvoeren. Nour El Tayeb (PSA-5) zakt van 3 naar 5, waardoor ook Nouran Gohar (PSA-4) een paar plek heeft kunnen stijgen. De belangrijkste wijziging is dat ex-wereldkampioene Laura Massaro niet meer op de lijst te vinden. Ook is juni de laatste maand dat Nicol David (PSA-16) nog op de lijst staat. Mede hierdoor, maar ook zeker daar haar kwartfinale plek op de British Open 2019 staat Victoria speelster Nele Gilis (PSA-19) nu op een knappe 19e plek. Ook haar zusje, Tinne Gilis (PSA-30), doet het goed met een plek in de top-30.

Milou van der Heijden (PSA-33) is op de 33e plek uiteraard de eerste landgenote. Tessa ter Sluis (PSA-74) en Sanne Veldkamp (PSA-99) sluiten het seizoen ook af in de top-100 van de wereld. 

Bij de mannen wisselen Mohamed Abouelghar (PSA-7) en Miguel Angel Rodriguez (PSA-9) van plek, maar blijft de rest van de top-10 in tact. Buiten de top-10 steekt vooral Fares Dessouky (PSA-15) zijn neus aan het venster met een 15e plek. Raphael Kandra (PSA-26) verliest flink wat plekken, aangezien hij de punten van zijn kwartfinale plek van vorig jaar tijdens de British Open verliest.

Roshan Bharos (PSA-146) is de eerste Nederlander die we tegenkomen op een 145e plaats. Tess Jutte (PSA-253), Rene Mijs (PSA-259), Thijs Roukens (PSA-297) en Marc ter Sluis (PSA-295) zijn de andere spelers die af en toe op de PSA World Tour spelen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?