Rixax Squash Almere wint nationale mix titel

In een zwaar bevochten winst op TMG Match Amsterdam won de Almeerse squash formatie de felbegeerde glazen bokaal in Utrecht, maar wellicht belangrijker de bijbehorende titel. De tweede prijs die je als team onder de auspiciën van de Squashbond kunt winnen.

Coach/manager Thony Schwab was er niet gerust op. Ondanks dat zijn team ongeslagen de poulefase doorkwam, was het de vraag hoe het team het zou doen zonder hun nummer 2 speler Ismael Mubure. Daardoor kreeg de 16 jarige Sebastiaan Hofman de kans om te spelen. Doorslaggevend was uiteindelijk de inbreng van de routiniers Lucas Buit en Natalie Grinham. De ex-professionals zorgden met hun ervaring en door te winnen dat het kwart de goede kant opviel. De 51 jarige Lucas Buit is nog steeds van nationale top niveau, alleen gaat het lichaam protesteren bij twee zware wedstrijden op  een dag. Zijn wedstrijd tegen de in Almere geboren Tom Lucas was cruciaal. Die wedstrijd moest gewonnen worden om bij de dubbelwedstrijden het resultaat in eigen hand te houden. Buit won met 3-1 in een zware wedstrijd en zorgde voor wat lucht voor het team. Na zes enkel wedstrijden was de stand exact gelijk, 10-10 in punten en beiden teams hadden 3 gewonnen wedstrijden.

De dubbelwedstrijden moesten dus de beslissing brengen. Natalie Grinham en het Egyptische talent Mohamed Elkhawas wonnen hun MIX dubbel tegen Elfi markus en Frank Goossens met 2-0. Hierdoor mocht de herendubbel verloren worden, maar er moesten dan wel minimaal 1 game worden gemaakt. Ondank zijn krakende hamstrings slaagde Lucas Buit er met zijn dubbelpartner Daniel Lagewaard in die opdracht en was het kampioenschap een feit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?