Geslaagde DPD Dutch Junior Open 2019

Afgelopen weekend vond in Amsterdam het DPD Dutch Junior Open 2019 plaats. Met 36 spelers uit Nederland barstte donderdag één van de grootste Europese jeugdtoernooien los in het Frans Otten Stadion. 

Bij de meisjes onder 11 deden Elcke Mols, Renske Huntelaar en Ruby Huisman mee. Huisman vooraf als tweede geplaatst moest in de tweede ronde al haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Uiteindelijk eindigde ze op een knappe 7de plek. Mols en Huntelaar bereikte beide de halve finales maar verloren deze beide ook. Hierdoor ging de strijd om plek 3/4 tussen de 'MeerSquashsters. Mols trok in deze partij aan het langste eind en wist de derde plek te bemachtigen. Huntelaar werd knap vierde. Mols speelde ook nog mee bij de meisjes onder 13 hierin won zij de kwalificatie. In het hoofdschema werd het zwaarder, maar behaalde zij een mooie 14de plek. 

Bij de jongens onder 11 deed Camiel Bertens mee. Bertens verloor de kwalifactie ronde en moest ook daarna zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders. Toch is hij een ervaring rijker en een 21ste plek.

Met maar liefst zes spelers was de jongens onder 13 sterk bezet met Nederlanders. Van deze zes eindigde Robert Lidner op knappe 14de plek en als hoogste Nederlander in deze categorie. Victor Santos de Freitas eindigde daar vlak achter op een 16de plek. Aiden Vetjens (26), Tristan Keenan (38), Jack van Drongelen (49) en Evan Morris (53) zijn ook een ervaring rijker. 

De jongens onder 15 was ook sterk bezet. Met onder andere de nummer één geplaatste Rowan Damming en nummer twee geplaatste Sam Gerrits. Damming wist vorige week al de European Junior Open 2019 op zijn naam te schrijven en ook dit weekend bleek hij weer in topvorm te zijn. Uiteindelijk wist hij de titel te pakken door in de finale 3-1 te winnen. Sam Gerrits wist zijn plaatsing niet waar te maken, maar werd knap 18de. De rest van de Nederlanders: Guido Lidner (28), Hjalmer Mols (39), Ian Trouwhurst (56) en Lars van Dogen (59) 

Net zoals bij de jongens onder 15 hadden we ook bij de meisjes onder 15 een Nederlandse nummer één geplaatste. Naomi Nohar voerde de lijst aan en rijkte tot de halve finale. Helaas verloor zij deze en ook voor 3/4 werd net aan verloren. Toch een knappe vierde plek. Naast Nohar deden ook Meike van Dalen mee en Annemaria Machalova. Van Dalen eindigde 32ste en Machalova op een 48ste plek. 

Bij de jongens onder 17 eindigde Sebastiaan Hofman als hoogste Nederlander, plek 11. Knut Hogervorst eindigde op een 15de plek en deed niet veel onder voor hem. Romeo Marino (71) en Brian Daalhuizen (97) speelde ook mee. 

Luke Stauffer wist bij de jongens onder 19 een knappe 6de plek te bemachtigen. In zijn laatste partij verloor hij met 3-1 van Spanjaard Ivan Perez die 3/4 geplaatst was. Ook dubbeldam deed goede zaken en werd knap 11de. Stan Al (23), Henrico vd Vegt (37), Jerry Bisschops (38), Pieter de Loos (40) en Beau Jourdin (48) hebben ook nieuwe ervaringen op gedaan dit weekend. 

Bij de laatste categorie de meisjes onder 19 hebben wij misschien de mooiste overwinning gezien. Fleur Maas wist bij de European Junior Open 2019 vorige al de derde plek te pakken, maar wist dit dit weekend te overtreffen. Maas wist de DPD Dutch Junior Open 2019 te winnen door in de finale Alice Green met 3-1 te verslaan. Beide speelsters die vorige week boven haar eindigde wist ze nu van te winnen. Naast Maas deed ook Daniek Krukkert mee. Krukkert werd uiteindelijk 8ste. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?