DPD Heren EredivisieDPD Heren Eredivisie speelronde 1

Komende woensdag gaat de DPD Heren Eredivisie weer van start. Acht teams zullen dit seizoen in 14 wedstrijden bepalen welke club in april de kampioensschaal omhoog mag houden. Ten opzichte van vorig jaar is LetmedoIT Squash Utrecht er niet meer bij en vervangen door Squash Almere. De club van Thony Schwab opent gelijk met een lastige uitwedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen: Victoria Rotterdam. 

Victoria Rotterdam - Squash Almere
De landskampioen van vorig seizoen opent thuis tegen de promovendus, Squash Almere. Met Sebastian Bonmalais (PSA-71), Piëdro Schweertman en Joeri Hapers (PSA-140) openen de Rotterdammers sterk en gaan ze vol voor de 12 punten om de negende landstitel binnen te halen. Voor Almere zal elk punt er één bonus zijn in deze uitwedstrijd. Met Francisco en Rodrigo Obregon beschikken ze op de eerste twee posities over twee razendsvlugge Argentijnen. Marc ter Sluis (PSA-291) maakt het drietal als Nederlander compleet.

CS Drachten Froconsur - Labee Group/Squash Ridderkerk
De mannen van CS Drachten hadden ongetwijfeld een wat makkelijkere avond voorgesteld. Squash Ridderkerk speelt ijzersterk in hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. Met Lucas Serme (PSA-35), de in vorm zijnde Carlos Cornes (PSA-80) en Rene Mijs hebben ze misschien wel een kleine voorsprong op het drietal van Drachten, al hebben die ook een prima opstelling. Ben Coleman (PSA-56), Mahesh Mangaonkar (PSA-58) en Thijs Roukens zouden ook zomaar de winst in het Noorden kunnen houden. 

DKTP-IT MAX/Squash City
DKTP-IT MAX liet vorige week nog weten dit seizoen hun derde plek van afgelopen jaar te willen verbeteren. Het is voor hun extra zuur dat zij in de allereerste wedstrijd van het seizoen al hun PSA spelers niet kunnen inzetten. Jens Schoor, Roberto Kalshoven en Roel Zwagerman zullen daarom in eigen huis boven zichzelf uit moeten stijgen. Met Nathan Lake (PSA-60), Bernat Jaume (PSA-84) en Roshan Bharos (PSA-127) komt Squash City wél met een sterke opstelling. 

'MeerSquash - Coulisse/Twente
De kraker van de eerste speelronde is op papier 'MeerSquash - Coulisse/Twente. Beide clubs waren vorig seizoen niet in goeden doen en werden respectievelijk vijfde en vierde. Dit seizoen gaan ze beide weer een gooi doen naar de landstitel en woensdag is dan gelijk zeer belangrijk. Voor de thuisploeg komen Juan Camillo Vargas (PSA-86), Joe Lee en Tim Weber in actie. Twente ze daar met Edmon Lopez (PSA-59), Aditya Jagtap (PSA-77) en Laurens Jan Anjema een op het oog sterker team tegenover. 

Net als vorig seizoen telt de DPD SBN Eredivisie acht teams en is er geen enkel team meer vrij. Nieuw dit jaar is de eredivisie website! Ideaal om de teams te bekijken, het speelschema en ook live scores. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?