Nederlandse jeugd presteert goed in HerlevNederlandse jeugd presteert goed in Herlev

De Nederlandse squashjeugd heeft geweldig gepresteerd tijdens de Danish Junior Open in Herlev. Alle vijf de deelnemers eindigde namelijk op het podium en dat is voor een internationaal toernooi uniek.

Boys <13
In de boys <13 waren Robert Lindner en Aiden Vetjens de spelers van dienst. Zij zaten allebei in een poule van 5. Robert Lindner werd hierin 2e in zijn poule en speelde uiteindelijk de wedstrijd om het brons tegen de Finse Aapo Tetti. Hij wist deze wedstrijd makkelijk met 3-0 te winnen en pakte daarmee het brons. Aiden Vetjens werd knap 1e in zijn poule en dat zelfs zonder gameverlies. In de finale was Sebastian Hylland uit Noorwegen helaas te sterk (3-0).

Boys <15
Bij de boys <15 15 hield Guido Lindner de Nederlandse eer hoog. De oudste Lindner broer startte in een poule van 4 en won simpel al zijn wedstrijden. Ook zijn halve finale was met 3-0 een makkelijke horde. Helaas was de nummer 1 geplaatste Joakim Jepsen te sterk in de finale (3-0).

Girls <17
Voor Naomi Nohar was de Danish Junior Open haar eerste toernooi in de onder 17 categorie. En dat deed ze met volle overgave. Ze haalde gelijk de halve finale waar ze 2-0 voorkwam. De Deense Laura Lauridsen kwam langszij (2-2) en leek er even met de winst er vandoor te gaan. Met 12-10 in de vijfde trok de Nederlandse toch de wedstrijd naar zich toe. In de finale verloor ze van de de Zweedse Moa Bonnemark. 

Boys <17
De laatste Nederlander was MAX speler Knut Hogervorst. Hij kwam relatief makkelijk tot de halve finale van het toernooi, maar liep toen tegen Segev Rome aan. De in Israël geboren squasher was met 3-1 te sterk voor onze landgenoot. Hogervorst herstelde zich knap en pakte alsnog het brons. 

Volgend weekend komen er flink wat Nederlanders in actie tijdens de Nordic Junior Open. Met 18 deelnemers mogen we ook in Malmö wat medailles verwachten. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?