Coulisse/ Twente aan kop in DPD Eredivisie

Afgelopen woensdagavond was de tweede speelronde van de DPD Eredivisie. Coulisse/Twente gaat als eerste alleen aan kop zij wisten te winnen uit bij Squash Almere. MeerSquash Hoofddorp wist haar eerste overwinning te behalen tegen SquashCity, CS Drachten won uit van landskampioen Victoria en Ridderkerk won de thriller tegen DKTP.it Max Beverwijk. Lees hier alle nabeschouwingen.

Landskampioen Victoria Rotterdam ontving CS Drachten/Froconsur de nummer 1 vs de nummer 2 van het afgelopen seizoen. Het seizoen is weliswaar pas net begonnen maar de eerste topper stond al op het programma. Beide ploegen traden aan in een sterke opstelling. In de openingswedstrijd liet Thijs Roukens zich bijna verrassen. De jonge Frries keek tegen een 2-1 achterstand aan maar wist zich knap te herpakken en won de eerste wedstrijd voor Drachten met 3-2. Toen was het de beurt aan de kopmannen, vooraf waren de verwachtingen hoog gezien het feit dat beide heren maar 4 posities van elkaar verwijderd zijn. Echter bleek Kandra te sterk voor Golan en won met 3-0. Daarmee was de overwinning voor de Friezen al een feit. In de laatste wedstrijd wist Schweertman nog wel voor een verrassing te zorgen door te winnen van de nummer 26 van de wereld Tom Richards. Dit bracht de eindstand op 5-10.

In Ridderkerk was het een waar spektakel met als hoogte punt de wedstrijd tussen Castagnet en Marche, deze wedstrijd eindigde na 100 minuten in een 3-2 overwinning voor Castagnet. Eerder op de avond had Roberto Kalshoven  in zijn wedstrijd tegen de routinier Rene Mijs 2 gameballen om op een 2-0 voorsprong te komen maar het lukte hem niet deze te verzilveren. Mijs herpakte en won zijn wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Na deze twee wedstrijden kreeg het publiek nog een toegift van Serme en Pajares. Beide heren hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld in de Eredivisie, toen in 3-2 en 3-1 voor Pajares. Gisteravond wist de Spanjaard wederom de winst te pakken en won met 3-1. Beide ploegen wisten 7 punten bij elkaar te slaan maar doordat Ridderkerk twee wedstrijden wist te winnen gaat de overwinning naar Ridderkerk.

Squash City Amsterdam kende een zware avond thuis tegen MeerSquash Hoofddorp. De Nieuw-Zeelander Paul Coll, de Duitser Tim Weber en Hoofddorper Bart Ravelli zorgden in de Nederlandse hoofdstad voor de punten voor ‘MeerSquash. Ravelli zette zijn ploeg met een gedecideerde 11-4, 11-4, 11-6 zege op landgenoot Nick Kuys op het goede spoor, waarna kopman Coll met een 11-5, 11-5, 11-3 winstpartij tegen de Engelsman James Peach de overwinning veilig stelde, Peach wist zich goed partij te bieden tegen de mondiale nummer 5 van de wereld en neemt een mooie ervaring mee. De 3-0 overwinning van Weber op de Spanjaard Joel Jaume zorgde er vervolgens voor dat ‘MeerSquash het maximale aantal punten mee naar huis kon nemen. 

Promovendus Squash Almere keerde na 10 jaar terug op het allerhoogste niveau, in de eerste thuiswedstrijd ontving Almere tweevoudig Kampioen Coulisse/Twente. Marc ter Sluis zette de Almeerders met een klinkende zege op een 3-0 voorsprong tegen Hessel Reekers. De Twentse Kopman en de mondiale nummer 5 Simon Rosner wist de stand vervolgens snel gelijk te trekken met een 3-0 zege op Francisco Obregon. De beslissing moest komen uit de wedstrijd tussen Rodrigo en Laurens Jan Anjema. De 10-voudig Nederlands Kampioen had zijn handen vol aan snelle fitte Argentijn. In de eerste twee games eindigde in een Tiebreak met mogelijkheden voor beide spelers. Het was Anjema die aan het langste eind trok en ook de laatste game wist te winnen. Met deze overwinning gaat Coulisse/Twente alleen aan kop in de Nederlandse Eredivisie.

Bron: squasheredivisie.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?