Top DPD Heren Eredivisie wintTop DPD Heren Eredivisie wint

De gehele top van de DPD Heren Eredivisie heeft gisteren gewonnen. Coulisse/Twente en CS Drachten / Froconsur blijven zo ongeslagen in de hoogste divisie van ons land. Victoria Rotterdam blijft in het spoor van beide koplopers en 'MeerSquash en Labee Group/Squash Ridderkerk haken voorlopig af. DKTP.IT/MAX en Squash City staan net boven RIXAX Squash Almere, dat met vijf punten uit drie wedstrijden laatste staat.

Coulisse/Twente - Squash City
De eerste thuiswedstrijd van Twente werd gisteren gelijk omgezet in winst. Thuis troffen ze stuntploeg Squash City, maar op twee games na zat er niets in voor de mannen uit de hoofdstad. Dylan Bennet maakte zijn debuut voor Twente en gunde Tom Lucas geen game (11-2, 11-2, 11-5). Op positie één had Patrick Rooney (PSA-75) het vervolgens lastig met Roshan Bharos (PSA-75), maar laatstgenoemde kon de games nét niet binnen halen (12-10, 14-12, 11-4). Als laatste maakte Laurens Jan Anjema het feest compleet met zijn derde overwinning van het seizoen. Hij versloeg Curtis Malik overtuigend (11-1, 11-1, 11-6). 

CS Drachten / Froconsur - RIXAX Squash Almere
Ook CS Drachten had een makkelijke avond. Met een topopstelling troffen zij Squash Almere dat met twee debutanten speelde. Thijs Roukens won met 3-1 van Ishmael Mubure (11-8, 11-8, 4-11, 14-12), maar had het serieus lastig. Raphael Kandra (PSA-30) won uiteraard op positie één van Nilo Vidal (PSA-269) (11-7, 11-4, 11-5), waarna Ben Coleman (PSA-56) de thuisclub voor de laatste keer liet juichen. De Engelsman won van Marc ter Sluis (PSA-325) en zorgde voor de volle buit (11-4, 11-2, 11-6).

DKTP.it/MAX - Victoria
De thuisploeg uit Beverwijk verloor in de openingsronde wegens het ontbreken van hun kopmannen en verloor twee weken terug heel nipt van Squash Ridderkerk. In eigen huis tegen Victoria Squash Rotterdam kon de wedstrijd beide kanten op vallen, maar helaas voor MAX viel het dubbeltje de kant op van de Rotterdammers. 
Roel Zwagerman mocht openen tegen Joris Wagenaar, maar kon geen potten breken. Wagenaar, die nog bijna won van Thijs Roukens eerder dit seizoen, was on point en won in straight games (3-11, 5-11, 5-11). Op positie één maakte Iker Pajares (PSA-38) het rap gelijk. De Spanjaard die de laatste anderhalf jaar in rakettempo naar de wereldtop vliegt was te sterk voor Piedro Schweertman (11-5, 11-6, 11-9). De laatste wedstrijd was beslissend en leek op voorhand niet te voorspelen. Jens Schoor gunde zichzelf een goede uitgangspositie met een 2-1 voorsprong tegen Joeri Hapers (PSA-138). Het was echter de Belg die de bloemen in ontvangst mocht nemen (11-9, 6-11, 11-9, 8-11, 6-11). 

'MeerSquash - Labee Group/Squash Ridderkerk
Een belangrijk potje voor zowel 'MeerSquash als Squash Ridderkerk. Het was aanhaken of afvallen en eigenlijk staan ze beide na gisteren in niemandsland. Bart Ravelli en Rene Mijs speelde weer eens tegen elkaar en gunde het publiek zoals wel vaker vijf games. Na een 2-0 voorsprong kwam Mijs langszij, maar uiteindelijk ging de winst toch naar de Hoofddorper (11-7, 11-8, 6-11, 5-11, 11-5). 
In de wetenschap dat de wedstrijd op positie twee naar Ridderkerk zou gaan, Benjamin Aubert (PSA-79) was overtuigend t.o.v. Tim Weber (3-0), was de wedstrijd tussen Jan van den Herrewegen (PSA-108) tegen Peter Creed (PSA-68) belangrijk. Alle games waren close, alle games konden beide op vallen, maar het was van den Herrewegen die een 3-0 overwinning noteerde (12-10, 12-10, 13-11). 

Volgende week is het alweer de vierde ronde van de DPD Heren Eredivisie. Met het naderende WK Squash ontbreken bij flink wat clubs de gebruikelijke toppers, waardoor we wel eens verrassende opstellingen kunnen zien. 

Nieuw dit jaar is de eredivisie website! Ideaal om de teams te bekijken, het speelschema en ook live scores. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?