El Welily en El SherbiniEl Welily en El Sherbini in WK finale

Raneem El Welily (PSA-1) en Nour El Sherbini (PSA-4) staan niet voor het eerst in de WK Finale. Beide Egyptische vrouwen werden al eerder wereldkampioen en komen elkaar regelmatig tegen. Wie stapt vanavond als winnares van de baan?

Voor El Sherbini was het halen van de finale een formaliteit. Hania El Hammamy (PSA-11) haalde zeer knap de halve finale, maar moest heel diepgaan in de 69-minuten durende kwartfinale. Na drie snelle games was de wedstrijd beslist in het voordeel van de nummer vier van de wereld (11-6, 11-2, 11-5). 
Ook El Welily had uiteindelijk weinig moeite, al kreeg ze in de eerste game een tikje van Nouran Gohar (PSA-2) die brutaal de leiding nam (2-11). Hierna nam de nummer één van de wereld echter over en kwam ze niet meer in de problemen (11-7, 11-7, 11-5). 

De vorige twee ontmoetingen tussen El Welily en El Sherbini gingen naar eerstgenoemde. Zowel tijdens de DPD Open als tijdens de Black Ball Open won El Welily in vijf. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?