Gerrits en Damming winnen BJOGerrits en Damming winnen Belgian Junior Open

Sam Gerrits en Rowan Damming hebben knap de Belgian Junior Open 2019 op hun naam geschreven. Gerrits was de beste onder 15, terwijl Damming in zijn tweede onder 17 deelname gelijk de bloemen in ontvangst mocht nemen. 

Gerrits was in de jongens <15 nummer één geplaatst en de grote favoriet. In de kwartfinale had hij het nog lastig met een vijfsetter, maar daarna sloeg hij zich overtuigend naar de winst. In de halve finale en in de finale won hij in straight games. 

Damming speelde in België zijn tweede toernooi onder de 17. Tegen tegenstanders die over het algemeen een jaar ouder zijn hield hij zich prima staande met een hele knappe finale plek tot gevolg. Hier kwam hij 0-2 achter en kreeg zijn tegenstander meerdere matchballen. Hij verweerde zich echter goed en pakte de 3-2 zege!

Verder haalden Renske Huntelaar (6e) en Ruby Huisman (8e) de top-8 in de meisjes <13. Naomi Nohar haalde hetzelfde resultaat als Huntelaar, maar dan in de meisjes <17. Sebastiaan Hofman werd 5e en Knut Hogervorst 7e in dezelfde categorie, maar dan bij de jongens.

Naast bovengenoemde spelers kwamen er nog tal van andere toppers in actie. Wil je lezen welke? Lees dan het verslag van de jongens van TMG! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?