Coulisse Twente neemt afstand in DPD SBN EredivisieCoulisse/Twente neemt afstand in DPD SBN Eredivisie

Coulisse/Twente staat na de vierde speelronde alleen bovenaan in de DPD SBN Eredivisie. Met vier overwinningen uit evenveel wedstrijden hebben ze 45 punten bij elkaar geslagen, 7 punten meer dan achtervolger Victoria Squash Rotterdam.

Labee Group/Squash Ridderkerk - Coulisse/Twente
De mannen van Squash Ridderkerk troffen gisterenavond koploper Coulisse/Twente. Met Carlos Cornes (PSA-75), Fabian Verseille (PSA-112) en Rene Mijs speelde ze, op vooravond van het WK Squash 2019, zeer sterk. Toch zat het er niet in voor de landskampioen van 2016. Laurens Jan Anjema won zijn vierde wedstrijd op rij tegen Rene Mijs (11-5, 11-2, 11-3), waarna Patrick Rooney (PSA-67) de wedstrijd in het voordeel van Twente besliste. Hij won in een spannende wedstrijd van de Spanjaard Cornes (12-10, 11-9, 11-6). Fabien Verseille (PSA-117) probeerde nog de eer te redden in de slotwedstrijd, maar hij redde het nét niet tegen Aditya Jagtap (PSA-72) (9-11, 11-7, 6-11, 11-3, 8-11). 

Victoria Rotterdam - 'MeerSquash
De nieuwe nummer twee in de DPD Eredivisie is Victoria Squash Rotterdam. De regerend landskampioen won overtuigend in eigen huis van 'MeerSquash. Joeri Hapers (PSA-141) zette zijn club gelijk op het goede spoor door Bart Ravelli in straight games te verslaan (11-3, 11-7, 11-8). 
Op positie één was het vervolgens aan de jonge Fransman Sebastian Bonmalais (PSA-71) om de bonuspunten gelijk binnen te slaan. Hij won met 3-1 van interim-kopman Joe Lee (9-11, 11-2, 11-4, 11-6). Piëdro Schweertman maakte het feest compleet door Tim Weber te verslaan (11-9, 11-9, 11-3). 

CS Drachten / Froconsur - DKTP.it/MAX
Door het naderende WK hadden veel clubs personele problemen. De club die daar het meest last van had was CS Drachten. Zij hadden tegen MAX Beverwijk geen buitenlanders om op te stellen en dat kwam ze duur te staan. Voor MAX was het echter een goed moment om hun eerste overwinning te boeken en te stijgen op de ranglijst. Local hero Derk Kuiper opende tegen Roberto Kalshoven, maar kon geen game afpakken van de ervaren Kalshoven (7-11, 6-11, 5-11). 
Op positie één liet Thijs Roukens zien niet bevangen te zijn van het kopmanschap tegen Jens Schoor. Pas op het allerlaatste moment trok Schoor de winst over de streep (9-11, 11-3, 13-11, 7-11, 12-14). Ook Jens zijn broer, Carsten Schoor, won daarna zijn wedstrijd. Norman Junge kon één game meekomen met de ervaren Duitser (10-12, 2-11, 5-11). 

RIXAX Squash Almere - Squash City
Dé kraker van de avond vond plaats in Almere. De club van Thony Schwab ontving in Squash City een concurrent tegen degradatie. Het was beide club menens gezien de opstellingen, met op drie Marc ter Sluis tegen James Peach (PSA-218). De jonge Engelsman maakte eerder dit eredivisieseizoen al indruk tegen Paul Coll (PSA-5) en was ook nu op dreef. Met een belangrijke win zette hij Squash City op een 0-1 voorsprong (7-11, 11-9, 13-11, 6-11, 0-11). 
Op één was het vervolgens de ervaring tegen de jeugd. Olli Tuominen had het alleen de eerste game lastig tegen Bernat Jaume (PSA-84) en zette de stand rap gelijk (13-11, 11-3, 11-4). De laatste wedstrijd van de avond leek op voorhand beide kanten op te kunnen vallen,, waardoor een 3-0 zege onverwachts was. Francisco Obregon trakteerde de thuisclub op de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen door Roshan Bharos (PSA-123) te verslaan (12-10, 11-5, 13-11). 

De eredivisie gaat op woensdag 27 november weer verder. Dan treffen onder andere Coulisse/Twente en Victoria Squash Rotterdam elkaar. Klik hier voor alle uitslagen, het speelschema en de stand van de DPD SBN Eredivisie. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?