WK Squash heren begonnen in QatarWK Squash heren begonnen in Qatar

Het WK Squash 2019 is vandaag begonnen in Doha, Qatar. Wegens privéredenen is nummer één van de wereld Ali Farag (PSA-1) er niet bij. Mohamed Elshorbagy (PSA-2) en Karim Abdel Gawad (PSA-4) lijken op voorhand de grote favorieten, maar wellicht kunnen Tarek Momen (PSA-3) of Paul Coll (PSA-5) voor een stunt zorgen.

Aan het WK doen helaas geen landgenoten mee, al zijn er wel tal van eredivisiespelers om te volgen. Met Paul Coll ('MeerSquash) en Simon Rösner (PSA-6) (Coulisse/Twente) als blikvangers. Ook Joel Makin (PSA-12) en Fares Dessouky (PSA-13) van respectievelijk titelkandidaten Victoria en Twente kunnen wellicht ver komen. Zij zitten beide in het bovenste gedeelte van het schema waar ze normaal gesproken Rösner en Diego Elias (PSA-7) tegenkomen.
Het onderste gedeelte van het schema is op het oog een stuk zwakker. Zowel Elshorbagy en vooral Coll hebben een vrij makkelijke route richting de halve finale. 

Saillant detail dit WK; er spelen maar liefst zeven Fransen mee in het hoofdschema. Gregory Gaultier is op zijn weg terug van een blessure, maar dit WK kwam te vroeg. Gregoire Marche (PSA-14), Mathieu Castagnet (PSA-28), Lucas Serme (PSA-37), Victor Crouin (PSA-55), Baptiste Masotti (PSA-59), Auguste Dussourd (PSA-63) en Benjamin Aubert (PSA-79) zijn wel allemaal van de partij.

De eerste ronde wedstrijden begonnen vanochtend en duren nog de hele dag. Op 15 november staat de finale op het programma. Klik hier voor de complete draws van het WK Squash 2019. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?