Kwartfinalisten WK Squash Heren 2019 bekend

Vandaag zullen de eerste kwartfinales gespeeld worden bij het WK Squash 2019 voor mannen. In de achtste finales zaten schitterende partijen met veel verrassingen. 

Tarek Momen (PSA-3) won nipt zijn wedstrijd tegen thuis favoriet Abdulla Al Tamimi (PSA-47). De speler uit Qatar kwam 2-1 en 9-7 voor, maar moest toch zijn hoofd buigen. De Egyptenaar Momen zal in de kwartfinale opnemen tegen Diego Elias (PSA-7) die zijn partij met 3-1 won van Fares Dessouky (PSA-13). 

De andere kwartfinale gaat verrassend tussen de Engelsman James Willstrop (PSA-17) en de Duitser Simon Rosner (PSA-6). Willstrop wist de voor de grootste verrassing van dit toernooi te zorgen door Karim Abdel Gawad (PSA-4) in 4 games te verslaan. De Egyptenaar won vorige week nog de Egyptian Open 2019 en liet zien in uitstekende vorm te verkeren, maar legde het toch af tegen de inmiddels 36-jarige Engelsman. 

Ook aan de onder kant zijn verrassingen in het schema. Zo won Zahed Salem (PSA-16) van de nummer acht geplaatste Colombiaan Miguel Rodriquez (PSA-9). Hierdoor bereikte de Egyptenaar zijn eerste kwartfinale ooit op een groot toernooi. Hij zal vandaag spelen tegen Paul Coll (PSA-5) die gisteren 119 minuten nodig had om zijn wedstrijd tegen Omar Mossaad (PSA-15) te winnen. Uiteindelijk werd het 16-14 in de vijfde game voor Coll. 

In de andere kwartfinale zullen de broertjes Elshorbagy het tegen opnemen. Dit is een herhaling van de finale uit 2017. Toen wist Mohamed Elshorbagy (PSA-2) na een lange slopende vijfsetter te winnen van zijn broertje. De oudste van de twee Mohamed wist gisteren te winnen van Saurav Ghosal in straight games. Marwan Elshorbagy (PSA-10) wist knap en overtuigend met 3-0 te winnen van hoger geplaatste Mohamed Alboughar (PSA-8). 

Vandaag worden alle kwartfinales gespeeld. Bekijk hier alle resultaten en het schema.

Ook aan de onder kant zijn verrassingen in het schema. Zo won Zahed Salem (PSA-16) van de nummer acht geplaatste Colombiaan Miguel Rodriquez (PSA-9). Hierdoor bereikte de Egyptenaar zijn eerste kwartfinale ooit op een groot toernooi. Hij zal vandaag spelen tegen Paul Coll (PSA-5) die gisteren 119 minuten nodig had om zijn wedstrijd tegen Omar Mossaad (PSA-15) te winnen. Uiteindelijk werd het 16-14 in de vijfde game voor Coll. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?