Momen nieuwe wereldkampioen

Momen nieuwe wereldkampioen

Tarek Momen (PSA-3) is de nieuwe wereldkampioen bij de mannen. De Egyptenaar versloeg in de finale de voor 'MeerSquash uitkomende Paul Coll (PSA-3) in de finale. 

Het had weinig gescheeld of Tarek Momen had de finale van het WK Squash 2019 helemaal niet gespeeld. De 31-jarige speler verslikte zich bijna in Abdulla Al-Tamimi (PSA-43) in de derde ronde. Met 2-1 9-8 achter stond hij op de rand van afgrond, maar hij draaide de wedstrijd toch nog om. Tegen Diego Elias (PSA-7) en Simon Rösner (PSA-6) kwam hij maar één game in de problemen alvorens hij de finale speelde tegen 'Kiwi' Paul Coll.

De Nieuw-Zeelander speelde zelf twee vijfsetters gedurende het toernooi, die ook zomaar de andere kant op kon vallen. In de finale was het echter éénrichtingsverkeer in het voordeel van de Egyptenaar. De eerste game (11-8) was nog gelijkwaardig, maar daarna ging alles richting de nummer drie van de wereld (11-3, 11-4).

Momen kan even genieten van zijn titel, aangezien hij één van de weinige toppers is die de Channel VAS Squash Championships over slaat. Mohamed Elshorbagy (PSA-2), Karim Abdel Gawad (PSA-4) en Paul Coll komen wel in actie. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?