Twente onverslaanbaar in DPD Heren EredivisieTwente onverslaanbaar in DPD Heren Eredivisie

Coulisse/Twente is dit seizoen onverslaanbaar in de DPD Heren Eredivisie. Met vijf overwinningen uit evenveel wedstrijden lijken ze onbedreigd naar de titel te gaan al liggen er nog kansen voor de concurrentie. 

Coulisse/Twente - Victoria Rotterdam
Coulisse/Twente heeft de aanval van Victoria gisteren prima afgeslagen. Aangevoerd door wereldtopper Simon Rösner (PSA-6) wonnen ze twee van de drie wedstrijden en wonnen ze 5 punten op de nummer twee en landskampioen van vorig jaar. De bezoekers begonnen nog voortvarend met een overwinning van Joris Wagenaar op Hessel Reekers (11-4, 11-2, 11-6), maar daarna kwam Twente snel langszij. Rösner had het nog verrassend lastig met Sebastian Bonmalais (PSA-71), maar won toch in straight games (12-10, 11-8, 11-5). Als laatste was het aan George Parker (PSA-43) om de winst binnen te halen. Na twee games stond het echter 1-1 tegen Piëdro Schweertman, die eerder al topper Tom Richards had verslagen. Een stunt was mogelijk, al zette Parker in de derde game orde op zaken (11-5, 11-9). Door de 9-4 zege heeft Twente nu 12 punten voorsprong op de eerste achtervolger. Over twee weken spelen ze uit bij CS Drachten, waar voor de concurrent mogelijk kansen liggen.

'MeerSquash - CS Drachten / Froconsur
CS Drachten had, niet voor het eerst dit seizoen, personele problemen waardoor teammanager Sipke Wiersma zelf in actie moest komen. Hij was uiteraard geen partij voor 'MeerSquasher Bart Ravelli (11-3, 11-2, 11-3). Daarna had Paul Coll (PSA-5) het lastig tegen Raphael Kandra (PSA-25), al liet de vicewereldkampioen op belangrijke punten wel zien de betere te zijn (11-7, 11-5, 11-4). De derde wedstrijd was overbodig, maar wel de leukste van de avond. Debutant Llamba Chileshe (PSA-160) en Thijs Roukens maakten er een geweldige partij van die uiteindelijk wel naar de Nieuw-Zeelander ging (11-9, 3-11, 14-12, 15-13). 

DKTP.it/MAX - RIXAX Almere
Vier gespeeld, drie verloren. De mannen van MAX hadden de start van het seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld en ook thuis tegen RIXAX Almere viel het dubbeltje nét de andere kant op. Roel Zwagerman speelde in plaats van Roberto Kalshoven en kon de eerste twee games nog meekomen met Ismael Mubure (6-11, 12-10), maar daarna was het kaarsje uit (3-11, 3-11). Iker Pajares maakte de stand echter snel gelijk. De jonge Spanjaard is on fire en liet weinig heel van Rodrigo Obregon (11-2, 11-6, 11-6). Zoals vooraf al verwacht viel de beslissing in de wedstrijd tussen Jens Schoor en Marc ter Sluis. Laatstgenoemde speelt prima de laatste weken en liet ook gisteren prima squash zien. Na vier games stond het 2-2 tussen beide spelers (13-11, 10-12, 4-11, 11-7), waardoor de allerlaatste leg van de avond ook beslissend was voor de wedstrijd. Deze ging naar de Nederlander, waardoor Almere 9 hele belangrijke punten mag bijschrijven. 

Squash City - Labee Group/Squash Ridderkerk
Onder het mom van 'ze worden steeds jonger' maakte Rowan Damming zijn debuut op het hoogste niveau. De Nederlands kampioen <17 opende tegen zijn ex-trainer Nick Kuys en deed dit geweldig. Damming won in straight games, waardoor zijn club mocht hopen op een goed resultaat (9-11, 8-11, 8-11). Het is dit seizoen al vaker voorgekomen dat een hoger aangeslagen speler niet altijd wint en dat was ook nu het geval. Nathan Lake (PSA-57) liet weer zien te laag te staan op de PSA World Ranking. In een ware thriller versloeg hij Mathieu Castagnet (PSA-27) in vijf games (11-5, 6-11, 11-7, 6-11, 11-8). Het was vervolgens aan Sean Conroy (PSA-115) om de wedstrijd te beslissen. Hij won in drie games van Rene Mijs (11-5, 12-10, 11-7).

Met uitzondering van Twente zakt het veld nu in elkaar. Het verschil tussen nummer 2 Victoria en rode lantaarn Squash City is maar 18 punten. Over twee weken gaat de DPD Heren Eredivisie weer verder. Klik hier voor alle uitslagen en de stand. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?