Vijfde titel voor Egyptische mannenVijfde titel voor Egyptische mannen

Het Egyptische mannenteam is voor de vijfde keer wereldkampioen geworden. In Washington was het team bestaande uit Ali Farag (PSA-1), Tarek Momen (PSA-4), Karim Abdel Gawad (PSA-3) en Mohamed Abouelghar (PSA-8) het sterkst. 

Zoals altijd op een WK gebeuren er onvoorziene dingen. Zo was Nieuw-Zeeland in de poule niet bij machten op als topseed in hun poule als eerste door te gaan en ook Duitsland werd tweede in hun poule. Hierdoor troffen onze oostenburen Egypte in de kwartfinale waar Raphael Kandra (PSA-28) bijna voor de verrassing van het toernooi zorgde. Hij verloor met minimaal verschil van Gawad, waardoor de overwinning van Rösner op Farag nét niet genoeg was.

In de finale tegen Engeland kwamen de Egyptenaren ook nog in de problemen. Gawad won in vijf sets met 12-10 in de vijfde van Declan James (PSA-29) en ook Farag verloor een game van Adrian Waller (PSA-19). Genoeg voor een vijfde toernooizege was het wel. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?