Dunlop squashbal

Informatie over de squashbal

De keuze van de juiste bal ook cruciaal om een lekker potje squash te spelen. Niet voor niets zijn er verschillende squashballen ontwikkeld. Voor elk squashniveau is er een bal die past bij de gewenste/vereiste snelheid van het spel. De beginnende squasher speelt bijvoorbeeld met een blauwe bal. Deze squashbal is niet alleen iets groter, maar stuitert ook hoger dan een bal voor gevorderden en heeft derhalve een langere 'hang time' (de tijdsduur die de bal in de lucht doorbrengt). Daardoor heb je langer de tijd om bij de bal te komen en deze een flinke mep te verkopen. Wanneer een gevorderde speler met een beginnersbal speelt, dan stuitert de bal telkens zó hoog op dat de bal (bijna) de baan uitvliegt. Daarom zijn er voor gevorderde- en competitiespelers andere type ballen op de markt gebracht die lager opstuiten en dus ook een kortere 'hang time' hebben. Hoe meer 'gevorderd' de bal is, des te lager de stuit en des te korter de bal in de lucht hangt. Men dient dus simpelweg sneller naar de bal te bewegen om deze nog te kunnen spelen.

Stippen

Met welk type squashbal de speler van doen heeft, is te zien aan de kleur van de bal, de kleur van de stip en het aantal stippen die erop staan. De mondiale marktleider Dunlop heeft haar assortiment als volgt opgebouwd:

  • Dunlop Pro: Zwarte bal met 2 gele stippen, de officiële wedstrijdbal, standaard hang time, standaard afmeting
  • Dunlop Competition: Zwarte bal met 1 gele stip voor de competitiespeler, 10% langere hang time, standaard afmeting
  • Dunlop Progress: Zwarte bal voor de gevorderde speler met rode stip, 20% langere hang time, 6% groter in afmeting
  • Dunlop Max: blauwe bal voor de beginnende speler, 40% langere hang time, 12% groter in afmeting.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

Deze maand in SquashLife: Interview met Amr Shabana, Elf stellingen met Marc Veldkamp, Squashtips van Peter Nicol, Vlaams talent Nele Gilis, NK-overzicht 2014, Milou van der Heijden breekt door, het laatste toernooinieuws, Eredivisie & diverse columns.