Voormalig topsquashster Babette Hoogendoorn

Babette Hoogendoorn

Babette Hoogendoorn is de eerste Nederlandse squashster die een rol van betekenis speelde op het internationale toneel. De Haagse reikte tot een elfde plaats op de wereldranglijst en veroverde in de jaren tachtig ook nog eens zeven (opeenvolgende) nationale squashtitels. Nu is ze werkzaam als motivatiecoach en begeleider van topsporters bij hun sociaal-maatschappelijke ontwikkeling.

Focus/concentratie

Een van de allerbelangrijkste onderdelen in een squashwedstrijd is het vasthouden van focus en concentratie. Zeker met de vernieuwde spelregels, waar er gespeeld wordt volgens het Point-A-Rally scoringssysteem tot 11 punten, waar bij elke rally een punt gescoord kan worden, is het zaak om bij verlies van de concentratie je focus snel terug te vinden. Je kunt bijna niet voorkomen dat je op enig moment in de wedstrijd je focus verliest, dat overkomt ook wereldtoppers als Nicol David en Karim Darwish wel eens. Maar hoe krijg je die scherpte weer terug?

Een van de kenmerken van verlies van focus en concentratie, is dat je gedachten alle kanten op schieten. Het gevolg is dat het spel langs je heen gaat en dat je fouten gaat maken. Of dat je domweg te laat reageert op een shot van je tegenstander. Om weer terug in de wedstrijd te komen, kan het je helpen om je op één facet van het spel te concentreren. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar de bal, waarmee ik bedoel dat je probeert om je aandacht te richten op de twee gele stipjes die daarop zitten. Als dat lukt, dan is de (hele) bal ineens een stuk makkelijker te volgen.

Het mooie van concentratie/focus is dat je het kunt leren en dat betekent dus dat je dit niet moet bewaren voor de wedstrijd, maar juist al in de training moet gaan toepassen. Misschien dat het voor jou beter werkt om je op iets anders te richten. De kern is dat je je gedachten niet kunt stoppen, maar door je te richten op één specifiek ding krijg je focus en worden afdwalende gedachten minder.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!