Focus on

Focus on

We hebben onlangs weer onze periodieke testen gedaan met  squash en tennis atleten die bij ons in het trainingsprogramma zitten. Naast de basis testen als piekflow, bloeddruk, hartslag, vetpercentage meten we sprongen en sprintvormen zoals voorwaarts en zijwaarts bewegen op 5 m afstand. De spelers worden bekeken door een manueel fysiotherapeut en met elkaar maken we een grondige analyse van de fysieke eigenschappen per speler.

De sprongtesten geven informatie die we naast de sprinttesten leggen en met de functioneel movement screen krijgen we de juiste imput waarom iemand zo beweegt.

Er valt over het algemeen nog veel winst te behalen in de afzet fase en in het veranderen van bewegingsrichting. Dit is uiteraard ook een technisch aspect.  Het simpelweg goed uitkomen als je naar een lijn toeloopt is voor een aantal al een hele klus. Zeker als je ook hierbij nog een bepaalde uitvoering aan de speler vraagt.

Voor de squashers is het van belang dat ze goed kunnen squaten en lungen. Verder is de afzet en timing i.c.m. de voetplaatsing bepalend of het vermogen wat in de testen naar voren is gekomen wel optimaal gebruikt kan worden. Dit verschil wordt nog duidelijker wanneer blijkt dat bv iemand goed scoort op de 10 meter vlak, en ondermaats scoort op de 5 x 5 meter

Als we de spelers uitleggen en laten voelen  wat het verschil maakt, wordt het trainen van deze stof plotseling erg leuk en waardevol.

Heb LEF ( lol, energie en focus ).

Jan-Willen Koopman

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!