Let please 6

LET PLEASE 6

 Hoe vraag je een let?

Als je tijdens het spel hinder ondervindt van je tegenstander, dan kun je het spel stoppen en aan de scheidsrechter vragen: LET PLEASE.
De scheidsrechter geeft dan een beslissing, welke bindend is. Het antwoord van de scheidsrechter is YES LET, STROKE of NO LET. De speler mag natuurlijk de scheidsrechter om uitleg vragen, hoe hij tot die beslissing is gekomen, maar is hiertoe volgens de regels niet verplicht. Een korte uitleg is vaak wel op zijn plaats en bewoording als” je deed niet voldoende moeite om bij de bal te komen”, of “je creëerde je eigen hinder”, of “het was een dead nick” kunnen verhelderend werken.

Soms wordt ook, zoals in de foto, een racket opgestoken naar de scheidsrechter om een let te vragen, soms bij topspelers vraagt de speler niet eens hardop en voelt de scheidsrechter aan, vaak door lichaamstaal, dat de speler een let vraagt. Hier moet je natuurlijk als scheidsrechter wel erg mee oppassen omdat de speler soms helemaal niet een let vraagt.

Tijdens de rally wijzen naar een mogelijk foute bal zoals een bal op de lijn, is niet verstandig. De speler wil dan de scheidsrechter laten weten dat hij na de rally gaat vragen over die situatie. De marker had misschien UIT moeten callen, maar doet dit niet. De speler kan nu na de rally  APPEAL PLEASE vragen over die situatie, waarbij de marker een verkeerde call of geen call maakte. Bij twijfel zal de scheidsrechter een let kunnen geven. Dit wijzen is niet aan te raden, omdat een tegenstander hinder kan ondervinden van het wijzen, en bij veel hinder kan de tegenstander zelfs een punt toegewezen krijgen omdat degene die hinderlijk wijst hiervoor gestraft moet worden. Ook is het aan te bevelen om niet het spel te stoppen als je denkt dat de bal van je tegenstander uit is. Wacht totdat de rally klaar is en vraag dan met APPEAL PLEASE.

Als je een let wilt voor hinder dan moet je onmiddellijk stoppen. Stop je te laat, dus je accepteerde eerst de hinder en je vraagt daarna toch een let dan ben je in feite te laat. De scheidsrechter zal je dan een no let toewijzen.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!