De fysieke kant van squash

How to become a hero: De fysieke kant van squash

Naast de techniek is het voor een squasher ook belangrijk dat hij fit is. Allistair McCaw gaf eerder dit jaar dan ook de volgende adviezen mee voor squashers van elk niveau:

Mentale kracht
De belangrijkste spieren van je lichaam zitten in de 20 centimeter tussen je oren. Squash is een sport die snelheid van denken vereist, te vergelijken met schaken. Je moet altijd één zet vooruit denken en slimmer zijn dan je tegenstander.

Sterke benen
Een squasher heeft sterke en soepele benen nodig om de complete baan te bestrijken. Een squasher voelt de vermoeidheid het eerst in zijn benen. Al dat rennen, bukken en sprinten haalt als een dolle de snelheid uit je benen.

Sterk lichaam
Je romp is de basis van je lichaam. Een sterke romp zorgt voor controle en balans en stelt je in staat om vaak en snel te draaien en zorgt kortom voor efficiëntere bewegingen op de baan. Snelle en goede bewegers op de baan hebben altijd een goed getrainde romp.

Hoog anaeroob niveau
Squash is een explosieve sport met korte krachtsinspanningen en korte rustperiodes. Een echte intervalsport. Uit testen is gebleken dat atleten tot 200 hartslagen per minuut komen na een lange en uitputtende rally. Hoe fitter je anaerobe vermogen is, hoe sneller je herstelt. En dat is cruciaal, want het heeft geen zin om een zwaar bevochten punt te verdienen als je daarna de rest van de wedstrijd uitgeteld bent.

Herstel
Een van de meest ondergewaardeerde elementen binnen fysieke training is herstel. Je prestatie tijdens een training of wedstrijd is namelijk net zo goed als je herstel van de vorige sessie. Squashen vereist onderhoud, net als autorijden. Als je te lang doorgaat, kom je jezelf op een gegeven moment tegen. Het herstel kun je bevorderen door middel van stretchen, yoga en massages, bijvoorbeeld met een foam roller.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!