How to become a hero

How to become a hero: De techniek

In deze vier-delige serie kijken we naar verschillende aspecten om de fijne kneepjes in de squashsport te leren. Experts uit de squashsport hebben hun visie, tips en adviezen gegeven op het gebied van techniek, tactiek, fysiek, mentaal en periodisering. We trappen af met de techniek.

De techniek

De basisprincipes van de techniek zijn volgens Lucas Buit, bondscoach van de Nederlandse heren:

  1. De grip: belangrijk is dat je een zogenaamde V grip hanteert. Dit houdt in dat je je wijsvinger een beetje omhoog langs de grip laat wijzen. Verder houdt je het racket vast op een manier alsof je iemand een hand geeft. Dit zorgt ervoor dat het racketblad bij het maken van een slag mooi open staat met als gevolg dat je de bal goed vol kunt raken.
  2. De afstand t.o.v. de bal bij de slag is van zeer groot belang. De meest voorkomende fout bij beginnende squashers is dat ze bang zijn de bal niet te halen en dus te snel en te dicht naar de bal toe zullen lopen. Dit weerhoudt je er echter van een goede slag te maken omdat je niet met een gestrekte arm kunt doorzwaaien.
  3. Een vroege voorbereiding van de slag is ook heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je tijdens het bewegen naar de bal ook al begint met het maken van een achterzwaai. Dit geeft je de nodige rust als je de slag uitvoert en geeft je bovendien de mogelijkheid meerdere slagen uit te voeren.
  4. Met je schouders goed ingedraaid staan naar de bal zorgt ervoor dat je in eerste instantie goed naar de bal kunt kijken. Dit simpele feit wordt vaak onderschat. Het geeft je verder de mogelijkheid om de bal goed te raken en om richting te geven aan de bal.
  5. Een goede doorzwaai met het racket is van belang omdat dit de controle verbetert en de vaart in de slag houdt. Zorg er wel voor dat je na het raken van de bal de doorzwaai omhoog afmaakt en niet horizontaal. Dit voorkomt het raken van je tegenstander met je racket
cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!