How te become a hero: Mentaal

How to become a hero: Mentaal

In deze vier-delige serie kijken we naar verschillende aspecten om de fijne kneepjes in de squashsport te leren. Experts uit de squashsport hebben hun visie, tips en adviezen gegeven op het gebied van techniek, tactiek, fysiek, mentaal en periodisering. De vorige keer hebben we gekeken naar de techniek. Nu is de mentale kant van squash aan de beurt.

 Babette Hoogendoorn, meervoudig Nederlands kampioen in de jaren negentig, heeft zich in haar bijdrage geconcentreerd op de mentale kant van squash. In tegenstelling tot techniek of fysiek lijkt het lastig te trainen. Niets is minder waar, zoals uit haar adviezen blijkt.

Een van de allerbelangrijkste onderdelen in een squashwedstrijd is het vasthouden van focus en concentratie. Zeker met de vernieuwde spelregels, waar er gespeeld wordt volgens het Point-A-Rally scoringssysteem tot 11 punten. Tijdens elke rally kan er een punt gescoord worden, dus is het zaak om bij verlies van de concentratie je focus snel terug te vinden.

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel in de wedstrijdsport en helpt je beter met spanning om te gaan. Het kan je ook helpen met meer zelfvertrouwen een wedstrijd te spelen. Bij visualisatie maak je een mentale voorstelling van hoe een wedstrijd zou kunnen verlopen. Belangrijk hierbij is dat je uitgaat van het positieve.

Veel topsporters gebruiken rituelen als hulpmiddel om even tot zichzelf te komen. Essentieel is dat deze routine ook in de training bewust geoefend wordt. Rituelen zorgen er voor dat je je ritme kunt vasthouden in een wedstrijd en is eigenlijk ook een rustpunt voor jezelf.

Bij het uiten van negatieve emoties is in veel gevallen sprake van verkeerd aangeleerd gedrag. Onderschat de kracht hiervan niet. Vooral voor jeugdige spelers is het belangrijk om van het schelden geen gewoonte te maken.

Een wedstrijdvoorbereiding is uiteraard persoonlijk en dus voor iedereen anders. Sommige spelers hebben weinig warming-up nodig en anderen juist veel. Hierbij gaat het dan niet alleen over de opwarming van het lichaam, ook op mentaal gebied is een goede voorbereiding vereist.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!