Spelregels deel 1

How to become a hero: Spelregels deel 1

Je kunt je natuurlijk afvragen of je de grote massa die enkele keren per maand zich lekker uitleeft met balletje en racket wel moet willen bekeren. Die zal het echt een biet wezen of ze de regels goed kennen, zolang ze maar plezier hebben en moe en voldaan van die baan afkomen. Voor de competitie en toernooispeler is het enige wat belangrijk is om de pot te winnen. Je zou dus verwachten dat de spelregelkennis bij deze groep groter is dan bij de ‘recreanten’. Ook dat is uiteraard grondig getest in een wetenschappelijke onderzoek. En wat blijkt? Er is geen noemenswaardig verschil! Dus speciaal voor die mensen dan toch nog maar eventjes de top-10 behandelen met de juiste oplossing.

10 en 9. Even en oneven en beginnen met serveren, nemen we even bij elkaar. Inderdaad komen deze misverstanden over de regels praktisch alleen maar voor in de groep goedwillende beginners zonder ambitie. In deze categorie is er een hele wildgroei aan zelf verzonnen regels waarbij deze twee het meest voorkomen. Verder ook geen probleem en vooral zo laten. Als mensen voor hun plezier spelen en tot de 21 gaan in plaats van tot elf, soit!

8. Bij dubbel is hinderen altijd let! De dubbelregels voor wat betreft hinderen zijn exact gelijk aan het enkelspel. Dus een stroke blijft gewoon een stroke. Het is alleen een typisch Nederlandse oplossing om een probleem op te lossen door de regels aan de kant te zetten en te zeggen: “alles is let”. Alleen maar omwille van het feit mensen die amper kunnen squashen toch te kunnen laten dubbelen. 99 van de honderd rallies eindigt vervolgens in een let! Ben je een keertje in Engeland en wil je dubbelen dan raad ik met klem aan om niet voor te stellen alles let te spelen. “So sorry sir, God must have had a reason to make the rules, let’s follow them!”

7. Een 2e service. Ook dit misverstand heeft iets met het dubbelsquash te maken. Tot een jaar of vijftien geleden mocht je inderdaad bij dubbelen opnieuw serveren als de 1e service fout was. Maar dat is dus al ruim 15 jaar geleden afgeschaft! Maar dubbelwedstrijden zijn vaak wel spectaculair en trekken kijkers. Ongetwijfeld ontstaan de meeste misverstanden omdat mensen iets voor het eerst zien. En kuddedieren die we zijn gaan we er vervolgens vanuit dat het wel zo zal horen. Voila, weer een hardnekkig misverstand geboren!

6. Op de lijn is in! Helaas. Voor zover ik weet is squash de enige balsport waarbij de lijn uit is! Maar het voordeel daarvan is wel dat het ons squashers gelukkig allemaal uniek maakt!

5. Recht op toilet bezoek. Ik zweer het u. Ik heb ooit een wedstrijd geteld van een, op dat moment, PSA speler. Een professional dus. Zal zijn naam niet noemen maar hij kwam uit Ede!  Ergens halverwege een game sprintte hij ineens de baan af en kwam bijna tien minuten later terug. “Sorry, moest echt heel nodig!”. Hij was stomverbaasd en even later witheetwoest toen ik hem moest mededelen dat hij de betreffende game verloren had. Er is uiteraard niets op tegen om in de 90 seconden tussen de games naar de toiletten te sprinten, zolang je maar weer op tijd terug bent!

4. Kramp is geen blessure! Squash is eigenlijk niet meer dan een spelletje om de ander zo moe te maken dat hij, door een verminderde coördinatie, niet meer de juiste bal terug kan spelen. Kramp ontstaat wanneer iemand extreem vermoeid is, door uitdroging of een combinatie hiervan. Dus wanneer iemand kramp krijgt en niet meteen kan doorspelen dient hij de game op te geven en die 90 seconden te gebruiken om de kramp te verhelpen. Je verschuilen achter de blessureregels als je uitgeput bent is dus geen optie! Simpel gesteld, squash is een echte sport, het is geen tennis! Het bovenstaande geldt trouwens ook voor ziek of misselijk zijn.

De volgende keer kijken we naar de top drie.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!