How to become a hero spelregels deel 2

How to become a hero: Spelregels deel 2

Je kunt je natuurlijk afvragen of je de grote massa die enkele keren per maand zich lekker uitleeft met balletje en racket wel moet willen bekeren. Die zal het echt een biet wezen of ze de regels goed kennen, zolang ze maar plezier hebben en moe en voldaan van die baan afkomen. Voor de competitie en toernooispeler is het enige wat belangrijk is om de pot te winnen. Je zou dus verwachten dat de spelregelkennis bij deze groep groter is dan bij de ‘recreanten’. Ook dat is uiteraard grondig getest in een wetenschappelijke onderzoek. En wat blijkt? Er is geen noemenswaardig verschil! Dus speciaal voor die mensen dan toch nog maar eventjes de top-10 behandelen met de juiste oplossing. Nummer 10 tot en met 4 zijn hier te vinden.

3. Recht om de kortste weg naar de T te gaan!  Ik zou dit niet als een recht willen omschrijven, maar het is wel gebruikelijk. En dan wordt zoiets al snel als een recht ervaren. Maar… het kan alleen maar als je zelf de bal niet door het midden geslagen hebt! Want je tegenstander heeft dan namelijk WEL het recht om rechtstreeks naar de bal te gaan en dus MOET jij wegwezen van de T! Kortom, Understand the rules en be a better player!

2. Een boast is altijd een let. Vaak wel, maar niet altijd! Afkomstig uit de situatie waarbij de tegenstander geraakt werd door de bal die via de zijmuur gespeeld werd. Als de bal verder goed geweest zou zijn, wordt hier inderdaad altijd een let voor gespeeld. Maar… op het moment dat een speler tegen een zijmuur geplakt staat en de bal is ‘in’ zijn lichaam, terwijl de tegenstander zodanig staat opgesteld dat hij nog slechts een boast kan spelen, ZAL* een scheidsrechter toch een stroke toekennen aan de tegenstander omdat deze niet de bal kan spelen zonder de speler te raken. En dat de tegenstander dus alleen nog maar kon boasten is absoluut irrelevant!

* NB. waar ik ZAL schrijf betekent dat dat de scheidsrechter geen keus heeft. En ik heb dat niet bedacht maar hogere machten bij de Wereld Squash Federatie, afd. Spelregels. Capice?

1. Bal via glaswand is altijd Let. Hoezee, daar is die dan eindelijk! Zoals al eens eerder behandeld in een column is dit mijn absolute favoriet en staat deze met recht op nummer 1. Namelijk een onuitroeibaar hardnekkig misverstand! Deze is onuitroeibaar omdat hij zijn oorsprong vindt in  turning. En een appeal bij turning is inderdaad wel altijd let (met 1 minieme uitzondering, maar daar zullen we het nu niet over hebben). Bij een turning situatie (vaak bij een service) is het enige bepalende dat de bal om de speler heen gaat en op die manier ook vaak de glaswand raakt. Maar die glaswand heeft er dus eigenlijk geen ene mallemoer mee te maken! Dus ergo, wanneer een bal NIET om een speler heen gaat (en er dus geen sprake van turning is!), maar de bal via de glaswand gewoon weer terug het veld in komt, ZAL* de scheidsrechter dus gewoon een stroke toekennen wanneer de tegenstander in een rechte lijn voor de bal en de voormuur staat! Ach, had ik maar een euro gehad voor elke keer wanneer iemand de beroemde kreet slaakte: “Via de glaswand kan geen stroke zijn!”. Dan had ik tien jaar geleden al kunnen gaan rentenieren!

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!