Keuzes en de resultaten van (kleine) veranderingen

De komende weken gaan wij ons focussen op de visie van Allistair McCaw op het maken van keuzes en de resultaten van (kleine) veranderingen. In de komende perioden blikken wij terug op deze 3-delige serie.

Het is interessant om te zien hoe iemand, die aan de top staat in zijn of haar beroep, reageert zodra je het woord ‘verandering’ laat vallen. Als specialist op het gebied van fysieke training heb ik de afgelopen jaren gewerkt met een grote groep topatleten en topmanagers, maar ook met verschillende huisvrouwen. En wat ik daarvan opgestoken heb, is dat alles neerkomt op het individu zelf. Ongeacht je positie op de ranglijst, in de zakenwereld of in het huishouden. Ik geloof er dan ook sterk in dat je, als je jouw omgeving verandert, een gezonder, actiever en productiever leven zal leiden.

Neem om te beginnen je eetgewoontes. Door simpelweg het voedsel dat vol zit met suikers, of andere rotzooi, te vervangen door gezondere opties, maken we gezond eten een stuk eenvoudiger. Want als je meer gezonde mogelijkheden hebt om te eten, dan heb je ook meer kans dat je iets gezonds pakt. Toch? Andersom gaat die redenering ook op. Helemaal als je niet thuis bent. Want zeer waarschijnlijk kies je dan voor iets dat gemakkelijk is. Met altijd het excuus achter de hand dat er geen gezonde keuzes waren. Klinkt dat bekend in je oren?

Kijk vervolgens ook eens naar de plek waar je traint. Dat kan je fitnessschool zijn, maar uiteraard ook je squashcentrum. Voel je de energie en adrenaline in je lichaam komen als je bij jouw sportcentrum naar binnen loopt? Of ga je iedere keer met lichte tegenzin sporten? Als dat laatste op jou van toepassing is, dan is het misschien wel tijd voor een verandering.

En hoe zit het eigenlijk met de mensen waar je mee traint, je trainingspartners of zelfs je coach? Heb je een band met deze personen? Zijn ze betrouwbaar? En nog belangrijker, zie je vooruitgang? Niet alleen in je prestatie, maar ook als persoon?

Binnen Athletes’ Conditioning is het een van mijn kernwaarden om continu te streven naar persoonlijke en professionele topprestaties. Binnen de sportwereld zie ik helaas veel te vaak professionele atleten die al jaren dezelfde routine volgen zonder daarmee enige progressie te boeken of resultaten te behalen. En de redenen voor deze stilstand, en in de sportwereld dus achteruitgang, variëren van de relatie met hun coach tot de trainingslocatie. Zelf ben ik in ieder geval een grote voorstander van het creëren van een positieve, energierijke omgeving om in te trainen.

Now don’t get me wrong! Ik zeg nu niet dat het tijd is om je coach te verlaten, omdat je jouw laatste competitiewedstrijd hebt verloren. Sommige van de beste speler-coach relaties zijn juist ontstaan doordat ze gezamenlijk door de moeilijke tijden heen zijn gekomen. Wat ik simpelweg probeer te zeggen is dat te veel mensen middelmatigheid accepteren en zichzelf te kort doen omdat ze bang zijn om te veranderen. Helaas maken mensen vaak alleen een grote switch als ze helemaal aan de grond zitten. En dan is het kwaad vaak al geschied.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!