LET PLEASE 11

LET PLEASE 11

Is het je wel eens overkomen dat je als scheidsrechter een beslissing neemt en naderhand realiseert dat de beslissing niet goed was? Dat overkomt iedereen. We zijn allemaal mens en we maken fouten. Aan de reactie van spelers is al wel vaak te zien dat het anders had gemoeten, zeker als ze na de beslissing met zijn tweeën over de beslissing napraten en er nog wat lacherig bij doen.

Als je zeker weet dat je de beslissing fout genomen hebt, als het bijvoorbeeld een let had moeten zijn en je gaf een stroke, ga dat dan niet in de komende beslissingen compenseren. Neem elke keer de beslissing zoals je denkt dat deze moet zijn en denk niet terug aan je eerder gemaakte fouten. Dit accepteren de spelers meer dan dat je probeert je fouten goed te maken door een speler met opzet te bevoordelen.

Een speler doet er zelf ook verstandig aan een foute beslissing te accepteren, wetende dat als hij er teveel tegen in gaat hij daarvoor een bestraffing kan krijgen, maar ook dat de discussie zijn spel zal beïnvloeden in de daaropvolgende rally’s. Een speler zal wel na de beslissing opletten of bij volgende vergelijkbare situaties de zelfde beslissingen worden genomen. Dan is de scheidsrechter in zijn ogen consequent.

Een LET, STROKE of NO LET beslissing wordt in principe niet door een scheidsrechter veranderd. Heel soms zegt een speler die een stroke krijgt toebedeeld dat een let voldoende is. Dit kan je als scheidsrechter wel een keer toestaan, waarbij je de verandering van de beslissing aan het publiek bijvoorbeeld toelicht met “the player choose to play a let” wat hem vaak nog applaus oplevert van het publiek. Een tweede keer dat dit gebeurt moet je echter bij je beslissing blijven, anders gaan de spelers de lijn bepalen wanneer een stroke of let gegeven moet worden en die lijn moet je echt bij jezelf houden. Licht dit overigens wel toe aan de spelers, dat jij de beslissingen neemt.

Het komt ook wel eens voor dat je een situatie niet kunt zien, als bijvoorbeeld een bal wel of niet de tin raakte en spelers staan daar met hun benen voor. Mocht een speler jou vragen of de bal op de tin kwam, dan moet je een let spelen. Het kan dan ook geen kwaad om de tegenspeler te vragen wat hij gezien had. Als hij eerlijk is zal hij het beamen, maar als hij niets wil zeggen, moet je een let spelen.

Je kan nou eenmaal niet alle ballen zien, doordat je het zicht op de bal ontnomen was, maar ook omdat het soms erg moeilijk te zien is als de bal bijvoorbeeld bij een hoge lob langs de zijmuur aait. Spelers hebben hier niet altijd begrip voor, maar ook scheidsen zijn maar mensen en we hebben niet altijd de mogelijkheid voor een video review.

Jacques Wielandt

 

 

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!