LET PLEASE 13

LET PLEASE 13

Spel stopt niet na call van referee
Als een speler een bal niet goed slaat, behoort de scheidsrechter dat te zeggen en het spel stopt dan ook meteen. 

1) Horen de spelers de call niet meteen dan kan de scheidsrechter STOP roepen om het spel stil te leggen. Hij kan dan aan de betreffende speler de beslissing uitleggen, bijvoorbeeld jouw bal was daar rechts boven bij de achtermuur uit. De speler mag daar wel bezwaar tegen maken met APPEAL PLEASE, maar doorgaans als de scheidsrechter stop heeft geroepen, zal hij bij zijn beslissing blijven.

2) Wat nu als de scheidsrechter geen STOP roept en om welke reden dan ook laat doorspelen. 
a.   Dit kan zijn omdat hij te snel had geroepen en zich even later realiseert dat de bal toch goed was. De rally wordt dan uitgespeeld. Mocht na de rally een speler terugkomen om wat hij heeft geroepen dan kan hij zeggen "ik was te snel met mijn call, de bal was goed". In dat geval blijft het resultaat van de rally staan.
b.   Het kan ook zijn dat hij na zijn call niet meer zeker is van zijn beslissing. Als de verliezer van de rally  dan terugkomt op die situatie, dan zal hij daarvoor een LET laten spelen.

Bij een drie-scheidsrechter systeem zal de scheidsrechter ook STOP moeten roepen als hij denkt dat de bal uit is. Bij een appeal zal hij aan de andere scheidsrechters om hun beslissing vragen en het gemiddelde van de beslissingen geldt dan als eindbeslissing. Bijvoorbeeld de linker scheidsrechter beslist GOED, center referee had uit geroepen en beslist dan NIET GOED, de rechter scheidsrechter beslist GOED, dan is de eindbeslissing GOED, de bal was dus in. Er wordt in deze situatie een LET gespeeld omdat het spel gestopt is. Maar is de eindbeslissing NIET GOED, dan is de bal uit en verliest de speler die de bal uitsloeg, de rally.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!