LET PLEASE 14LET PLEASE 14

Beschermbril
De World Squash Federation (WSF) raadt iedere squashspeler aan een beschermbril te dragen tijdens het squashen.

Iedereen kent ze wel, de beschermbril, die je ogen tijdens het spel moeten beschermen tegen laagvliegende squashballen of woest uitgestoken of uitzwaaiende rackets van tegenstanders. Maar ze kunnen ook irritant zijn als er zich condens aan de binnenkant van de kijkglazen gaat afzetten.

Squash Bond Nederland (SBN) verplicht de jeugd onder de 19 jaar om deze veiligheidsbril bij wedstrijden in de competitie en toernooien te dragen, zowel tijdens het spel als het inspelen.

De bril is voor deze jeugd een verplichting en hoort als zodanig bij het spel. Zodra de bril tijdens de trally niet meer op de juiste wijze voor de ogen is aangebracht, verliest de speler op dat moment de rally. Dit verliespunt krijg je ook toegewezen als je bril, maar ook enig deel van je kleding of toebehoren, zoals het balletje uit je (Dunlop) squash racket op de grond valt, zelfs je contactlens hoort daarbij.

Voor een speler boven de 18 jaar geldt de verplichting van het dragen van de beschermbil niet, dus deze is vrij om de bril tijdens de rally bovenop zijn hoofd te zetten of in zijn vrije hand te nemen. Maar zodra de bril op de grond valt, verliest hij de rally.

Tussen de rally’s door mag de beschermbril schoongemaakt worden, zolang de scheidsrechter maar niet het idee krijgt dat hiermee tijd wordt gewonnen om weer op adem te komen.

Welke beschermbril je moet kopen, staat beschreven in de SBN-spelregels, bijlage 6. De beschermbrillen die bij diverse squashcentra te koop worden aangeboden, voldoen aan de gestelde criteria. Een gewone bril voldoet hier niet aan, hier zit meestal metaal en glas in, wat een gevaar met zich meebrengt als hier tegen aangeslagen wordt.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!