LET PLEASE 15

LET PLEASE 15

Camera buiten en binnen de baan
Ook bij de squashbaan doet de electronica steeds meer zijn intrede. De handige GoPro camera’s zijn hier een goed voorbeeld van. Maar hoe moet je daar als scheidsrechter mee omgaan.

Regel 15.2 van de squashregels zegt dat er niets op de baan geplaatst mag worden. Een camera op een standaard dicht in de buurt van een hoek of tin, een camera bevestigd ergens halverwege de tin of een camera boven de uitlijnen, vallen daar onder. De bal kan tijdens het spel tegen de camera aankomen en dat moet voorkomen worden.

Een camera daarentegen gemonteerd op de achterwand is wel toegestaan. Uiteraard moet er wel toestemming aan de scheidsrechter gevraagd worden, want als het zicht van de scheidsrechter door het aanbrengen van de camera  wordt belemmerd, zal hij dat niet toestaan.

Een camera gemonteerd met behulp van een hoofdband om het hoofd van de spelers, is discutabel. Het is heel goed denkbaar dat de tegenstander of de scheidsrechter er door afgeleid wordt. Vergelijk het met een heel opzichtig groot horloge of een shirt met hele felle kleuren. Je dient dat dus vanuit dat oogpunt niet toe te staan.

Een speler die bezwaar maakt tegen de daad dat hij wordt gefilmd, kan daar geen gehoor voor krijgen. Wettelijk mag er gefilmd worden, net zoals dat er foto’s gemaakt mogen worden, mits dat maar niet heimelijk gebeurt.

De scheidsrechter heeft hierin het laatste woord. Regel 3.7.4 zegt dat de beslissing van de scheidsrechter doorslaggevend is, … dit in alle gevallen die zich op en rondom de baan voordoen.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!