Doorspelen na hinder
Let Please 17

Doorspelen na hinder

Soms vraag je bij hinder een let en sla je de bal alsnog. Of sla je de bal en vraag je daarna een let. Ook kan de tegenstander denken dat je een let vraagt en speel je de bal toch nog.

Zodra je als speler een let vraagt, stopt het spel. Wat je daarna als speler doet is niet van belang voor de beslissing van de scheidsrechter. Je mag de bal slaan, de bal mag zelfs je lichaam raken of het lichaam van je tegenstander. De beslissing is gebaseerd op de situatie die op het moment van vragen aanwezig is. Als één van de spelers na het vragen van de let doorspeelt, moet de scheidsrechter het spel stoppen en zijn beslissing geven op de hinder situatie.

Het komt ook voor dat als je hinder hebt, de tegenstander passeert, de bal slaat en daarna een let vraagt. In de meeste gevallen zal de scheidsrechter een no let geven omdat je de hinder accepteerde. Je had dus eerder moeten stoppen, op het moment van de hinder. Deze situatie komt voor als je bij hinder de speler passeert en dan ziet dat de bal moeilijk of onmogelijk te spelen is, zoals dicht bij de zijmuur.

Wat nu als beide spelers last van elkaar hebben, bijvoorbeeld als je voet blijft haken achter de voet van de tegenstander bij het bewegen naar de bal toe. Je wringt je los en slaat alsnog de bal. Je tegenstander was gestopt omdat hij dacht dat je een let ging vragen. Hij heeft in dat geval geen recht op een let, het spel was niet onderbroken door een vraag naar een let. Een uitzondering hierop kan zijn dat je door de actie van het loswrikken van de voeten als tegenstander uit balans gebracht kan worden. Je kunt dan, zelfs als je niet aan slag bent, een let vragen. De scheidsrechter zal beoordelen of de onbalans ernstig genoeg is om een let te rechtvaardigen.

Een mooi voorbeeld is te zien op Youtube de wedstrijd van  Gregory Gaultier en James Wilstrop: So you think you can ref – timing of appeal.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!