Let Please 4

Het raken van de tegenstander met je racket

Tijdens de slag naar de bal kan je racket in contact komen met de tegenstander.
Je kunt hiervoor bij de scheidsrechter een let vragen. Zelfs de tegenstander kan een let vragen als dit in de uitzwaai gebeurt. De beslissing is in sommige gevallen redelijk lastig. We gaan bij onderstaande uit van een normale slag en niet van een slag waarbij de speler een te grote zwaaibeweging maakt, want dat mag niet.

In de zwaai omhoog (back swing, zie rode pijl) 
- Raak je met je racket de tegenstander in de zwaai omhoog en vraag je een let voordat je de bal geslagen hebt: STROKE (tegenstander stond te dicht bij de slag) 

- Sla je na contact met de tegenstander toch de bal en gaat de bal down of uit en vraag je een let: NO LET (je hebt de hinder geaccepteerd)

Let 4 1

In de zwaai omlaag (down swing) 

- Raak je met je racket de tegenstander in de zwaai omlaag en vraag je een let voordat je de bal geslagen hebt: STROKE (tegenstander stond te dicht bij de slag)
- Raak je met je racket de tegenstander in de zwaai omlaag maar speel je de bal en de baan van de bal wordt niet beïnvloed door het contact, kun je daarna een let vragen: LET (blijkbaar heel licht contact)
- Is de baan van de bal wel beïnvloed, waarbij de bal zelf down of uit kan gaan: STROKE (blijkbaar is er behoorlijk contact geweest)

Let 4 2

In de uitzwaai (follow through) 
- Als je bij de uitzwaai de tegenstander met je racket raakt of hiermee dicht bij zijn gezicht komt, heeft hij hier hinder van en als hij een let vraagt: LET
(behalve als de bal een winnende bal was, dan NO LET)
- Ook kan jezelf hiervoor een let vragen, als je hierdoor gehinderd wordt bij het behalen van de volgende slag: LET (behalve als de tegenstander een winnend bal slaat: NO LET

Let 4 3

 Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!