LET PLEASE 5LET PLEASE 5

De bal
Wat moet je bij squash allemaal weten over de bal. Leuk om er tegen aan te slaan, maar wat gebeurt er als de bal bijvoorbeeld tijdens het spel lek raakt of zoekt raakt.

Welke bal moet je gebruiken?
Een squashbal heeft een doorsnede van 40 mm en weegt 24 gram. Voor SBN toernooien en de competitie wordt de bal met twee gele stippen gebruikt. Beginners kunnen het best een snellere bal gebruiken, omdat deze hoger opstuit, zodat ze makkelijker de bal  kunnen halen.

Soorten ballen

Bal tussen de games in?
Als een game is gewonnen moet de bal op de baan blijven, de scheidsrechter moet zicht op de bal houden. Zo weet hij dat het de bal is die hij in het begin aan de spelers heeft gegeven.

Kwaliteit van de bal neemt af
Op aangeven van beide spelers kan een nieuwe bal gebruikt worden. Als slechts één speler een nieuwe bal wil en de andere wil er mee doorspelen, dan bepaalt de scheidsrechter of er een nieuwe bal komt.

Bal is zoek
Als er tijdens het spel een nieuwe bal op de baan wordt uitgereikt, spelen beide spelers de bal warm totdat hij voldoende stuitert, waarna het spel wordt hervat.

Bal blijft steken
Als de bal na een slag ergens blijft steken zoals in een kier of gat op de baan  dan zal de scheidsrechter een LET  toestaan aan de speler die aan de beurt was om te slaan.

 Lekke bal
- Als de bal tijdens of na de rally lek blijkt te zijn wordt de rally opnieuw gespeeld (scheidsrechter geeft een  LET), tenzij de bal in de nick wordt geslagen of ver buiten het bereik  van de tegenstander wordt geslagen (dus een winner); Stop alleen als je heel zeker bent dat de bal lek is, want als hij niet lek is wordt hiervoor geen LET gespeeld en verlies je de rally.

- Als de bal bij de service lek raakt en de ontvanger slaat de bal wel terug dan is op dat moment de rally bezig en geldt wat hierboven staat.

- Als de bal bij de service lek gaat en de ontvanger slaat de bal niet terug bij een stand van bijvoorbeeld 6-2 dan wordt de voorgaande rally opnieuw gespeeld dus wordt met 5-2 (of 2-5) begonnen. Gebeurde dit bij de service van een nieuwe game, dan wordt in dit geval niet terug gegaan naar de vorige stand, maar wordt een LET gespeeld en met de nieuwe bal  opnieuw met een stand van 0-0 geserveerd.

Hint: Als je de laatste rally van een game hebt verloren, controleer dan direct de bal; is deze lek dan wordt de laatste rally opnieuw gespeeld.

Afdruk van de bal
Raakt een bal een deel van je lichaam met voldoende snelheid, dan zal de kleur van de cirkelvormige “ball print” geleidelijk via rood, paars bruin, geel naar zacht roze verlopen. Dit is een natuurlijk proces en gaat helemaal vanzelf.

Afdruk van de bal

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!