LET PLEASE 8

LET PLEASE 8

Officals
Soms zie je maar één scheidsrechter bij een squashpartij en soms wel eens vier. Hoe zit dat eigenlijk?

Twee officials: de squashregels zijn zo geschreven dat  bij een squashwedstrijd  een scheidsrechter en een marker aanwezig zijn. Hoofdtaak van de scheidsrechter is de leiding hebben over de partij en beslissingen maken betreffende lets, strokes, no lets en of een bal wel of niet uit is of dubbel. De marker leest de score op en herhaalt de beslissingen van de scheidsrechter.

Eén official: Vaak omdat er niet genoeg officials zijn, zie je maar één scheidsrechter bij een partij.  Deze heeft dan twee petten op, grotendeels van de tijd als marker en waar nodig komt hij als scheidsrechter in wanneer om een beslissing gevraagd wordt, bij het verlopen van pauzes waarschuwt, of als hij de blessureregels moet hanteren.

Drie officials: Bij belangrijke toernooien, vaak vanaf de halve finales, zie je ook wel eens drie scheidsrechters zitten, een linker scheidsrechter en een rechter scheidsrechter en daar midden achter de center scheidsrechter. Alle drie maken hun beslissing op een situatie bekend met handgebaren en de center scheidsrechter zal het gemiddelde van die drie beslissingen als uiteindelijke beslissing aan de spelers meedelen. Twee lets en een stroke zal als een stroke worden gewogen. De center scheidsrechter fungeert nu ook als marker door de standen af te roepen.

Vier officials: Dit systeem van officials is eigenlijk gelijk aan dat van drie officials, een vierde video scheidsrechter is aan het team toegevoegd. De video scheidsrechter zit ergens in de regiekamer, waar hij de beslissing van de andere 3 kan overrulen, nadat hij de beelden terug heeft kunnen zien vanuit verschillende camerastanden, of hij handhaaft de oorspronkelijke beslissing. Een speler heeft per game twee keer het recht om een video scheidsrechter in te schakelen en deze behoudt hij zolang hij zijn gelijk krijgt.

Bij de komende Europese Team Kampioenschappen in het
Frans Otten stadion Bordjesworden de meeste partijen met twee scheidsrechters uitgevoerd, maar de spannende halve finales met drie scheidsrechters. Bordjes met daaropL(et) ,S(troke), N(o let) en Good  symbolen worden bij de beslissingen dan gebruikt. De spelers zien de beslissingen niet meer, wat minder discussie over de beslissingen in de hand werkt.

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!