LET PLEASE 9

LET PLEASE 9

Duiken op de baan

Veel oeh’s en ahs’s stijgen op uit het publiek als een speler een snoekduik maakt naar een bijna onmogelijke bal, de bal haalt en uiteindelijk de rally ook nog wint. Maar hoe zit dat eigenlijk met hinder als je de tegenspeler bent?

De regels: in de regels wordt eigenlijk niets gezegd over duiken naar de bal, je kunt het dus als scheidsrechter ook niet verbieden. De regels geven zelfs aan dat een speler op wat voor wijze dan ook de bal mag proberen te spelen. Dat betekent dat je naar de bal mag duiken, tussen je benen door mag spelen, de bal mag spelen met het racket achter je rug en je zelfs meerdere slagpogingen mag doen voordat je de bal slaat. Als uitzondering wordt de “turning” in de regels wel genoemd. Er wordt sinds enkele jaren sterk afgeraden om de bal na een “turning” te slaan. Stop en vraag een let.
De tegenstander kan dus ook niet protesteren als iemand continue naar de bal zit te duiken. Trouwens Is het niet zo dat de duiker vaak in het nadeel is na zo’n duik. Hij komt waarschijnlijk niet meer bij de volgende bal en elke duik die hij maakt kost hem een aanzienlijke hoeveelheid energie.

Hinder: De tegenstander kan van zo’n duikactie wel hinder ondervinden. Je kunt tijdens je duik met je racket of lichaam de tegenstander raken, of de tegenstander kan door de hevigheid van de duik afgeleid zijn, dit ter beoordeling van de scheidsrechter. De tegenspeler kan het spel stoppen en een let vragen. In beide gevallen wordt de regel van de hinder toegepast (regel 12).

Jacques Wielandt

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!