Squash cartoon

Let Please 3

Blessure regels

Met de komende competitie voor de deur is het wellicht eens nuttig om aandacht te besteden aan de blessure regels. Het komt wel eens voor dat een speler een blessure oploopt en dat eigenlijk niemand precies weet wat er hier over in de squashregels wordt vermeld. Tijd dus om één en ander op een rijtje te zetten.

1. Bloedregel (bij bloed moet het spel onmiddelijk gestopt worden)

a. 1e keer: neem afdoende tijd om dit volledig te stelpen. Verbind het goed (pas op, een pleister kan er bij het spelen weer afvallen). Bloed mag niet meer zichtbaar zijn (ook niet door het verband heen) of aanwezig zijn op de kleding, ga pas daarna weer de baan op.
b. 2e keer (bijv. pleister valt er af en je ziet bloed): je verliest de game, want je moet de baan af. Je hebt de pauze tussen de games in (90 seconden) om dit te herstellen, daarna meteen de baan op.
c. 3e keer, of als je bij de 2e keer langer dan 90 seconden nodig hebt: je verliest de wedstrijd.

Bloedregel squash

2.  Blessureregel (wie veroorzaakte de blessure?)

a. Door jezelf veroorzaakt (bijv. je struikelt over je eigen voeten): je krijgt drie minuten hersteltijd. Meer tijd nodig? Geef de game dan op en gebruik de 90 seconden rust. Nog langer nodig, dan verlies je de wedstrijd.
b. Door beiden veroorzaakt (bijv. redelijk dicht bij de racket zwaai staan): je krijgt hiervoor 1 uur hersteltijd. Als je naar het ziekenhuis moet, dan in overleg met wedstrijdleiding kan dit zelfs langer zijn.
Kun je na de toegewezen tijd niet verder spelen, dan moet je helaas de wedstrijd opgeven en wint je tegenstander de wedstrijd.
c. Door je tegenstander veroorzaakt (bijv. veel te grote uitzwaai): als je niet verder kunt spelen, win jij de wedstrijd.

Blessure regel squash

3. Combinatie van bloed en blessure

Als eerste pas je de bloedregel toe. Als het bloed niet te stelpen is, en de blessure is alléén door de tegenstander veroorzaakt, dan win jij de wedstrijd.

4. Ziek worden (zoals kramp, misselijkheid)

Ziek worden op de baan is geen blessure en daarom moet je doorspelen. Doe je dit niet, dan kan je door de scheidsrechter gestraft worden voor tijd rekken (conduct warning, conduct stroke, etc). Als je overgeeft op de baan, verlies je meteen de wedstrijd.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!