Mini hurdle training

Mini hurdle training

 In menig materiaal hok staan de lage hekjes in verschillende afmetingen (Mini hurdles). Je kunt ze op verschillende manieren onderdeel van je training laten zijn.

Deze  training is vanuit de atletiek afkomstig en als je atleet bent en deze training wel eens hebt gedaan weet je hoe moeilijk het is om je “opzwaai” been en je “bijtrekbeen“ soepeltjes over de behoorlijke hoogtes heen te krijgen. Kunnen racket en balsporters hier ook hun voordeel mee doen? En hoe kan je het dan het beste doen? Denk in ieder geval van te voren goed na welk trainingsdoel je ermee wilt nastreven.

Net zoals bij bijvoorbeeld de speedladder zijn er diversie opties en vele varianten in de oefenstof. Je lichaamshouding is hierbij erg belangrijk. Net als bij een sprinttraining is de positie van het lijf (heupen/core) en het gebruik van je armen essentieel. Je kunt zowel voorwaarts als zijwaarts bewegen, met diverse loopscholing of sprongvormen. Ook kan je voor multidierctionele snelheidssporten als squash en tennis zijwaarts heen en weer bewegen. Een goed voorbeeld laat hier Arianne Hartono in haar training zien. In deze vorm is de frequentie knieheffen zijwaarts als mede de afzet belangrijk. In de eind fase wordt aan de atleet een hold van 3 sec. gevraagd, om de juiste balans en controle te benadrukken.

Andere vormen die je kunt gebruiken:
-         Ritme lopen, 2,3,4,5, passen tussen de hordes voorwaarts oefenen zowel met links als rechts als eerste over de horde, en tevens met verschillende afstanden tussen de hordes in.
-         Ruimte leren maken in je heup gewricht, je knie hoog onder je oksel doorhalen en weer voorwaarts plaatsen.
-         Een grijpende pas, ook te trainen als pendelhuppel of paardenhuppel, hiermee benadruk je actieve voetplaatsing en actieve hamstrings.
-         Allerlei sprongvormen 1 en 2 benen voorwaarts en zijwaarts, als je plyometrisch wilt trainen en je innervatie wilt verbeteren.

Als je de hordes regelmatig gebruikt en je de accenten en oefenstof varieert heb je een prima aanvulling op je wekelijkse programma.

Doe dan bv:
-         Voorwaarts ritme lopen.
-         Trainen heupgewricht, opzwaai en bijtrekbeen.
-         Sprongvormen 1 en 2 benen, voor en zijwaarts evt. met rotatie ( unit-turn)
-         Zijwaarts bewegen, evt. gekoppeld aan versnelling na kwart draai.

 Veel plezier met je training !

 Jan Willem Koopman, Strength & Conditioning Coach

Facebook

 

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!