David Palmer in opperste concentratie

Rituelen

Veel topsporters gebruiken rituelen als hulpmiddel om even tot zichzelf te komen. Dat kan een hupje zijn voor de opslag of bijvoorbeeld een in- en uitademing. Voormalig wereldkampioen David Palmer is een van de spelers die een vast ritueel gebruikte om de voorgaande rally af te sluiten en zich weer voor te bereiden op de rally die komen gaat. Zo sleepte hij altijd de punt van zijn schoenen over de vloer, zette hij vervolgens beide lipjes van zijn schoenen recht, alvorens ook nog zijn snaren te herschikken. Essentieel is dat deze routine ook in de training bewust geoefend wordt. Rituelen zorgen er voor dat je je ritme kunt vasthouden in een wedstrijd en is eigenlijk ook een rustpunt voor jezelf. Veel sporters zijn bijgelovig, dat herkennen we allemaal wel. Bijvoorbeeld een bepaalde routine herhalen als het je winst oplevert. Daar is niets mis mee, gewoon blijven doen als het je helpt.

Zorg ervoor dat de mentale training vast onderdeel wordt in je trainingsprogramma. En blijf oefenen, oefenen en oefenen!

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!