Boast

Boast

Vorige keer hebben we de drives een beetje meer in detail ontleed. Ditmaal gaan we wat verder in op de boast. De boast is een belangrijke slag in het squashspel en tevens de meest squashspecifieke, want je ziet in andere racketsporten ( uitgezonderd racketbal) geen boast terug.

Zeker als beginner geeft het je wat meer mogelijkheden om de bal uit de hoeken weg te krijgen. De boast is zowel een “verdedigende” als een “ aanvallende” slag. In het dames squash heeft de boast een zeer belangrijke functie. Hier volgt een iets specifiekere benadering van de boast

Wat?
Aanvallende of verdedigende shot, waar je gebruik maakt van de zijmuur om op die manier de voormuur te raken.

Waarom?
-          Aanvallende boast verandert de richting van aanval en brengt tegenstander voorin de court.
-          Verdedigende boast geeft je hersteltijd en geeft je ook mogelijkheid om bal uit extreme moeilijke situatie weg te spelen, vooral wanneer je eigen positie dusdanig is dat je de bal achter je moet nemen. 

Wanneer?
-          Als tegenstander een halve ( slechte) lengte speelt en jij kan voor je tegenstander komen, speel je de boast ( twee muren) zodat je tegenstander onder druk komt voorin de court.
-          Wanneer je geen enkele andere mogelijkheid meer hebt

Hoe?
Waarneming/ perceptie
: kijken naar lichaamspositie en racketblad van tegenstander voor balcontact zal de speler helpen om beter te anticiperen op de slag die wordt gespeeld en daardoor snelheid , hoogte en wijdte van bal in te schatten
Beslissing
: aanvallend of verdedigend / juiste target
Actie:
beweeg van “T” naar slag zone en begin met racketpreparatie. Zorg voor wat ruimte tussen ellenboog en lichaam. Laatste stap in balans draai een beetje meer naar de back corner (meer dan drive). Laat racket met open racketblad los in vloeiende beweging met je lichaam stabiel op het moment van impact. Zet af op je voorste voet om terug naar “T” zone te komen. Blijf relaxed!

Noot: Hoe hoger je in squashniveau komt, hoe minder vaak je de boast zal inzetten. Dit vanwege het feit dat je wanneer iets teveel boast speelt, teveel kansen aan je tegenstander geeft om de rally te beëindigen met een aanvallend shot. ( o.a. drops)

Volgende keer gaan we wat verder in op de dropshot!

Ronny Vlassaks

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!